Hasizom téma

Hasizom-erősítés másképp

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

A szokásos hasizom-erősítő gyakorlatokon és a jól ismert konditermes has gyakorlatokon kívül nézzük meg, milyen más módon tudjuk erősíteni a hasfalunkat. A gyakorlatokat nyugodtan végezhetik gyermekágyas anyukák és hasi műtéten átesett betegek is a rehabilitációs időszakban.

Rectus diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

Hasizom-erősítés másképp - haladóknak

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

A következő gyakorlatsorok a négy részes Hasizomerősítés másképp sorozatom befejező, egyben legnehezebb része. Kizárólag akkor végezze a gyakorlatokat, ha az első három részt már könnyedén és fájdalommentesen el tudja végezni. Sportolók is bátran beépíthetik a mindennapi edzésükbe! Mutassa meg gyermekeinek a gyakorlatokat, ugyanis számukra is jótékony az egész napos ülés után.

Kandász Andrea ultrahanggal olvasztotta le a zsírpárnáit!

Több mint TestŐr

A műsorvezető sok évvel ezelőtti műtétje miatt nem tud hasizomgyakorlatokat végezni. Így az évek során egy pici zsírpárna alakult ki a hasán. Az ultrahanggal fájdalommentesen olvadtak le Andi derekáról a zsírsejtek, amiket nyirokmasszázzsal megsegítve a nyirokrendszere fog eltávolítani Kandi testéből.

Hasizom-erősítés másképpen: stabilizációs tréning

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász

Ha már jól begyakorolta az előző részben ismertetett hasfeszítéses gyakorlatokat, akkor a következőképpen nehezítse azokat. Fontos, hogy mindkét oldalra egyformán végezze el az erősítést. Az ismétlések számát fokozatosan növelje oldalanként a tízig.

Hatékony edzéssel a látványos hasizmokért

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Mindegy, hogy kettő, hat vagy nyolc kocka, de a legtöbb férfi látványos hasizmokat szeretne. A kockák száma, és a hasizom formája genetikailag meghatározott, viszont az, hogy megjelenjenek a kidolgozott hasizmok, hatékony hasizom-edzéssel és megfelelő táplálkozással érhető el.

Hasizomedzés szülés után - 1.rész

WEBBeteg - Földi Gyula, gyógytornász

Szülés után a kismamák érhető módon vágynak arra, hogy minél hamarabb jó formába hozzák magukat. De vannak olyan állapotok, amikor a megszokott hasizom gyakorlatok elkezdése még veszélyes, például amikor az egyenes hasizmok még nem záródtak össze. Hasizom-ellenőrzés nélkül ne kezdjen el edzeni!

Rekeszizom működik-e?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Szakértő! Erős a gyanúm arra hogy a rekeszizmom nem működik. A nevetés fura, fájdalom és diszkomforttal jár, tehát nem tudok egy jóízűt nevetni. Volt évekkel ezelőtt egy erőlködéskori szakadásérzésem, azóta van ez, sőt azóta volt mégegy s

Mit látok a hasamon?

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Dr.! Nagyon vékony 44kg-os nő vagyok.Ilyen az alkatom, maximális testsúlyom 48 kg (ha nem vagyok várandós) , de olyankor "hízókúrázom"Semmi felesleg nincs a hasamon3.szülésemet követően szétváltak a hasizmaim, úgy 4-5cmes résbe be tudtam

Helyes hasizomgyakorlat

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tiszteletem! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a hagyományos felülés; vízszintesből derékszögbe, az mennyire terheli meg a gerincemet vagy annak egy részét? Én úgy csinálom hogy egyenesen ülök fel és nem görbülve, bár egy picit e felső háti - nyaki