Hangulatjavító téma

Depressziós vagyok, vagy csak rossz a kedvem?

WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra

Nem mindenki depressziós, akiről azt mondják, illetve aki annak érzi magát, és ez fordítva is igaz: sok olyan depressziós beteg van, aki nem is gondolja ezt magáról. Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

A hangulatjavítók hatása az érzelmekre

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos

Világszerte a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak a hangulatjavítók. A ma is használt főbb készítmények használata már több évtizedes múltra tekint vissza, így a gyógyszerektől várható hatások és esetleges mellékhatások is jól ismertek a gyakorló szakorvosok körében.

Hangulatjavító szerek, hízás és örömképesség

WEBBeteg

A depresszió és a különböző szorongásos betegségek kezelése során alkalmazott hangulatjavítóknak számos mellékhatásuk van.

A sóhiány depressziós tüneteket okozhat?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészsgünkre, újra és újra sózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

Visszatérő pánik és szorongás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kilenc éve pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, azóta szedem a seroxatot először 10 mg-ot, de másfél éve 20 mg-ot szedek. Azóta nagyrészt tünetmentes voltam, de 2 hónapja újra depresszióval küzdök, amit mindennapos szorongás, és pánikrohamok kísér

Neocitran és citapram

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Az lenne a kérdésem, hogy a neocitrant lehet e szedni citaprammal (reggel egész) , mert a betegtájékoztatóban az van írva, hogy nem, és most nem tudom hogy lehet e. Vagy inkább coldrex jobb lenne. vagy mit javasolna mit szedjek?

Mi lehet a megoldás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt doktor úr/nő! érdeklődni szeretnék, az egyik családtagom aki 46 éves életerős férfi a következő gyógyszereket szedi. A véleményére lennék kíváncsi, hogy milyen következményekkel jár ezen gyógyszerek együttes hatása hosszú távon. Ill.men

40 napos menstrációs ciklus - Cipralex

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta szedem pánikbetegségre és szívritmuszavarra a Cipralex és Talliton nevű gyógyszereket. A menstruációs ciklusom eddig mindig 29 napos volt. Fogamzásgátlót nem szedek. Január óta viszont 40 napra emelkedett. A k