Hangulatjavító téma

Depressziós vagyok, vagy csak rossz a kedvem?

WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter - 2021-03-21 04:33
Depresszió
Nem mindenki depressziós, akiről azt mondják, illetve aki annak érzi magát, és ez fordítva is igaz: sok olyan depressziós beteg van, aki nem is gondolja ezt magáról. Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

A hangulatjavítók hatása az érzelmekre

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2020-07-28 07:06
Depresszió
Világszerte a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak a hangulatjavítók. A ma is használt főbb készítmények használata már több évtizedes múltra tekint vissza, így a gyógyszerektől várható hatások és esetleges mellékhatások is jól ismertek a gyakorló szakorvosok körében.

A sóhiány depressziós tüneteket okozhat?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009-03-15 01:48
Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészsgünkre, újra és újra sózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

Visszatérő pánik és szorongás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-04-18 11:54
Kilenc éve pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, azóta szedem a seroxatot először 10 mg-ot, de másfél éve 20 mg-ot szedek. Azóta nagyrészt tünetmentes voltam, de 2 hónapja újra depresszióval küzdök, amit mindennapos szorongás, és pánikrohamok kísér

Neocitran és citapram

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-02-16 12:23
Az lenne a kérdésem, hogy a neocitrant lehet e szedni citaprammal (reggel egész) , mert a betegtájékoztatóban az van írva, hogy nem, és most nem tudom hogy lehet e. Vagy inkább coldrex jobb lenne. vagy mit javasolna mit szedjek?

Depresszió? Pánik? Szorongás?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-20 20:46
Nagyon kétségbe vagyok esve.5 gyermekem van nem kellene rosszul érezni magam mégis alig bírom tartanai magam.Boldog vagyok szeretnek a gyerekek a férjem mégse tudok teljes értékű életet élni pedig akarok! 2005 től szedek citapramot illetve frontint.

Mi lehet a megoldás

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-09-09 20:19
Tisztelt doktor úr/nő! érdeklődni szeretnék, az egyik családtagom aki 46 éves életerős férfi a következő gyógyszereket szedi. A véleményére lennék kíváncsi, hogy milyen következményekkel jár ezen gyógyszerek együttes hatása hosszú távon. Ill.men

Cipralextől hízok, ha nem szedem rosszabbul lehetek?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-08-17 22:15
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a cipralexxel kapcsolatban. Én voltam az aki a hízástól félt.Kérdésem az lenne ha észreveszem magamon hogy hízom és abbahagyom a gyógyszert mondjuk 1-2 hónap után persze tudom hogy akkor is fokozatosan felezgetve

Koponya MRI és hangulatjavító kapcsolata

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-05-14 08:24
Tisztelt Tanácsadó! Koponya MRI eredménye: Mko. az oldalkamra mentén, főleg a hátsó kamraszarv körül kismértékű, T2-n magasabb jelű sáv van és a környezetben, jórészt subcortikalisan látható elszórtan néhány kis, T2-n magasabb jelű fehérállományú g

40 napos menstrációs ciklus - Cipralex

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-05-08 22:40
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta szedem pánikbetegségre és szívritmuszavarra a Cipralex és Talliton nevű gyógyszereket. A menstruációs ciklusom eddig mindig 29 napos volt. Fogamzásgátlót nem szedek. Január óta viszont 40 napra emelkedett. A k

Fevarin

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009-07-09 13:19
Tisztelt Doktornő! Két évig folyamatosan szedtem a Fevarint, és nagyon jó hatással volt rám, teljesen ellazította a görcsös nyelőcsövemet, mellizmomat. Egy év után újra szükségét érezetem és bevettem 2x1/2-et. Ezután erős refluxom támadt és kb. ké