Nyugtató vagy hangulatjavító

Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a panaszaim. Azóta már másodszor vagyok 1 hónapos táppénzen és még nem jutottam sehova. Tüdőgyulladásom volt, amíg az 1 hónapig tartott a háziorvossal csak telefonon tartottam a kapcsolatot. Egyedül a mellkasröntgenre mehettem az SZTK-ba. Fél gyógyszertárat megettem kísérletképp, majd antibiotikumokat kaptam a tüdőgyulladásra. Saját magam csináltattam COVID gyorstesztet és később PCR tesztet, amik negatívak voltak. Ezután mehettem magánrendelésekre, fül-orr-gégészeknél, tüdőgyógyásznál voltam, ahol az orrdugulásos-mellkas-gyomorszájig tartó nehézlégzésemet és ingerlő köhögést refluxnak diagnosztizálták és arra írtak Pantoprazolt és Quamatelt. Sajnos csak rosszabbodott még a gyomorégésem is, ezért gasztroenteorológián is voltam altatásos gyomortükrözésen, aminek most várom a szövettan eredményét. Kardiológusnál is voltam, ott rendben találtak mindent. Pajzsmirig laborom viszont romlott november óta. Addig napi 150 mg Euthyroxot szedtem, novembertől 175 mg-ot. Így mostanra a labor TSH 0,101 mlU/L a 0,770-4,200 tartomány helyett, a szabad tiroxin meghatározása pedig 34,02 pmol/L a 12,00-22,00 tartomány helyett. Állítólag ez is okozhat idegrendszeri tüneteket. Ugyanis már tiszta idegbeteg vagyok, nem tudok aludni SANVAL, most pedig GERODORM altatóval sem. Ha fekszem jár a lábam, alig tudok felkelni olyan gyenge vagyok és többször sírógörcsök jönnek rám. Úgy kikészütem ebben a 3 hónapban, hogy ezt a nehézégzéses, orrdugulásos problémát senki nem oldotta meg. Az orrduguláshoz jár egy nehéz, erős szag érzése is amit csak én érzek a családom nem. Ez az utóbbi 1 hónapban fokozódott. Egyébként a szagokat mindig is túl jól éreztem (nem ment el most sem) , ami sokszor probléma is. Ráadásul maszkot egyáltalán nem tudok viselni, abban még jobban fulladok és ég a mellkasom, így a lakásból szinte ki sem megyek, csak orvoshoz. FRONTIN 0,25-ből kellett 3xfelet szednem, most CLONAZEPAM TARCHOMIN 0,5 mg-ból 3xfelet. De ezeket sem merem bevenni, mert még negyedtől is olyan kába, gyenge, remegős vagyok, lábra is alig tudok állni. Tudom, hogy van hangulatjavító gyógyszer, ami nem kábít így, mert az agy kémiáját befolyásolja csak hosszabb idő kell elteljen a hatásához. Elkábítva viszont nem lehet dolgozni menni, pedig előbb-utóbb az következik. Ön milyen hangulatjavítót javasolna, hogy mit kérjek a háziorvostól? Ő nem biztos, hogy képben van. Pszichiátriában egyébként nem hiszek, 10 éve próbálkoztam terápival, teljesen eredménytelenül. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns beállítása témában

Tisztelt Kérdező,

Én is az antidepresszáns beállítását javasoltam ilyen hosszas szorongásos tünetek kezelésére. Azt viszont személyes találkozás során írhatja fel egy kollégám, úgyhogy azt tanácsolnám, hogy jelentkezzen be egy pszichiáterhez. Ha oldódik a szorongás, el lehet hagyni a Frontint, ami hosszabb távon hozzászokást okoz.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. február 14., 21:12; Megválaszolva: 2021. február 20., 11:32
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét