Fevarin

Tisztelt Doktornő!

Két évig folyamatosan szedtem a Fevarint, és nagyon jó hatással volt rám, teljesen ellazította a görcsös nyelőcsövemet, mellizmomat. Egy év után újra szükségét érezetem és bevettem 2x1/2-et. Ezután erős refluxom támadt és kb. két hétig néha-néha ugy éreztem, hogy a melkasom szétég. Mi lehet ez? Mit adnak helyette? Köszönöm

WEBBeteg szakértő válasza hangulatjavító témában

Tisztelt Levélíró! A régen szedett hangulatjavítókra is az igaz, mint egy új beállítására, vagyis fokozatosan történik. Ugyan nem írja, hogy hány mg-os Fevarint felezett (50 vagy 100?), mert nem mindegy. Egyébként erre a típusú antidepresszívumra is igaz, hogy napi 1x adagoljuk (kisebb adagban). A rosszullét egyik oka tehát lehet a helytelen adag, másrészt kérdés, hogy valóban erre lett volna/ill. lenne szükség.! (Egyébként 1 napi adag mellékhatása biztosan nem tart két hétig!) Mindezeket figyelembe véve ki kell kérnie pszichiátere véleményét (mindig van gyógyszeres alternatíva). Tartsa be az előírásokat a saját érdekében,  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 09.

Kérdések és válaszok: Depresszió

Visszatérő pánik és szorongás
Kilenc éve pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, azóta szedem a seroxatot először 10 mg-ot, de másfél éve 20 mg-ot szedek. Azóta nagyrészt tünetmentes...
Depresszió? Pánik? Szorongás?
Nagyon kétségbe vagyok esve. 5 gyermekem van nem kellene rosszul érezni magam mégis alig bírom tartanai magam. Boldog vagyok szeretnek a gyerekek a férjem...
Cipralextől hízok, ha nem szedem...
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a cipralexxel kapcsolatban. Én voltam az aki a hízástól félt. Kérdésem az lenne ha észreveszem magamon, hogy hízom és...
Koponya MRI és hangulatjavító...
Tisztelt Tanácsadó! Koponya MRI eredménye: Mko. az oldalkamra mentén, főleg a hátsó kamraszarv körül kismértékű, T2-n magasabb jelű sáv van és a...
40 napos menstrációs ciklus - Cipralex
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta szedem pánikbetegségre és szívritmuszavarra a Cipralex és Talliton nevű gyógyszereket. A menstruációs ciklusom eddig...
Fevarin tartós hiány
Tisztelt doktornő! Több éve szedtem napi 1 db 100mg-os Fevarint, 3 havonkénti szakorvosi kontroll mellett. A kezelőorvosom éppen szabadságom van, és az...