Cipralextől hízok, ha nem szedem rosszabbul lehetek?

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a cipralexxel kapcsolatban. Én voltam az aki a hízástól félt.Kérdésem az lenne ha észreveszem magamon hogy hízom és abbahagyom a gyógyszert mondjuk 1-2 hónap után persze tudom hogy akkor is fokozatosan felezgetve kell leállni vele, legfeljebb ugye a kiinduló állapotba esek vissza és nem leszek rosszabbul mint a gyógyszer szedése előtt? A választ előre is köszönöm

WEBBeteg szakértő válasza hangulatjavító témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszer általában úgy okoz hízást, hogy javítja a hangulatot, és ezzel együtt megjön az étvágy is, illetve közvetlenül hat az éhség központra. Ha abbahagyja a gyógyszerszedést, akkor ezek a hatások megszűnnek és megáll a hízás is. Mozgással és kalóriaszegény táplálkozással meg lehet előzni az elhízást gyógyszerszedés mellett is.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. augusztus 17., 22:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 15:29
Kérdések és válaszok: Depresszió
Neocitran és citapram
Az lenne a kérdésem, hogy a neocitrant lehet e szedni citaprammal (reggel egész) , mert a betegtájékoztatóban az van írva, hogy nem, és most nem tudom...
Mi lehet a megoldás
Tisztelt doktor úr/nő! érdeklődni szeretnék, az egyik családtagom aki 46 éves életerős férfi a következő gyógyszereket szedi. A véleményére...
40 napos menstrációs ciklus...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta szedem pánikbetegségre és szívritmuszavarra a Cipralex és Talliton nevű gyógyszereket. A menstruációs...
Fevarin
Tisztelt Doktornő! Két évig folyamatosan szedtem a Fevarint, és nagyon jó hatással volt rám, teljesen ellazította a görcsös nyelőcsövemet...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...