Hörghurut téma

A COPD kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A COPD nem gyógyítható, a tünetek viszont mérsékelhetők, csökkenthető a különböző szövődmények kockázata, illetve az életminőség is javítható.

A krónikus hörghurut COPD tünete is lehet

Tüdőközpont

Megfázás vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

Horkolás miatt is kialakulhat hörghurut?

Tüdőközpont

Krónikus bronchitisz esetén érdemes alvásvizsgálatot végeztetni - erre hívják fel a figyelmet dél-koreai kutatók. Vizsgálatuk szerint ugyanis a rendszeres horkolás és a tartós hörghurut gyakran együtt jelentkezik és kialakulhat alvás közbeni légzéskimaradás is.

Mit kérdezhet orvosunk a köhögésről?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben.

Mi a teendő hörghurut esetén?

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Az alsó légúti gyulladások között a heveny hörghurut a leggyakoribb megbetegedés. Főleg a késő őszi, téli, kora tavaszi időszakra jellemző az esetek megszaporodása.

A megfázás lehetséges szövődményei

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus

Egy egyszerű megfázással az ember nem szalad a háziorvoshoz, de ha a tünetek kb. négy nap alatt nem enyhülnek, mindenképp ajánlott az orvosi kontroll, mert komoly szövődmények léphetnek fel.

Állandóan köhögök és kapar a torkom, mi bajom? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos

Állandóan köszörülnöm kell a torkomat. Szünet nélkül olyan érzésem van, mintha valami folyna le a légcsövemen - válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdései közül.

Hörgőgyulladás - A D-vitamin hiánya is felelős

WEBBeteg - T. A., újságíró

Néhány hetes, fiatal csecsemőknél bizonyos vírusok súlyos állapottal járó köhögést, nehézlégzést okozhatnak. Náluk a kishörgők gyulladása áll a háttérben.

Hörghurut - Mi a teendő?

WEBBeteg

Hörghurut

Az akut hörghurut főleg késő ősszel, télen és kora tavasszal fordul elő. A COPD tünetei is gyakrabban súlyosbodnak ebben az időszakban, elsősorban ködös, szmogos időben.

Asztmatikus hörghurut

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Száraz, kínzó, gyakori köhögési rohamok, nehezített légzés. Ezek a tünetek jellemzik az asztmatikus hörghurutot.