• Hörghurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Az alábbi problémában kérem a segítségét. Kb. Egy hónapja megbetegedtünk a kislányommal ( 9 eves ) mindketten. Enyhe hőemelkedés ( 1 napig ), torokfajdalom és kicsiny gyengeség. Majd állandó száraz majd hurutos köhögés. A kislanyom 3 het alatt teljesen kilábalt a betegségből, én viszont 6 hete érzek mellkasi diszkonfort érzést. A mellkasom mar nem ég annyira, azonban köhögök, mintha nem lenne teljes kapacitású a tüdőm, ami inkább kilégzéskor, beszéd közben problémás. 2x írt a háziorvosom antibiotikumot, ami gondolom azért nem hatott, hiszen virusos fertőzésünk volt. Készítettem tüdőröntgent, aminek az eredménye j2090 lett. Egész nap meleg teát ( kakukkfű ) iszom, vitaminokat szedek, (tanítok, tehát ) itthon vagyok, de mégsem érzem, hogy meggyógyultam volna. Tegnap futni indultam, hogy hatha segiti a regenerálódás és nem érzem a tüdőmnél az égő érzést, enyhe szűkültséget de úgy hiszem nem volt a legjobb ötlet, hiszen ezen panaszaim továbbra is fennmaradtak. 45 eves vagyok, 56 kg mozgékony és sz egészségére figyelő nő, így kicsit aggódom. Lehet ez esetleg egy vírusos fertőzés felülfertőzése? Asztma esetleg? Sajnos most a koronavírusos helyzetre tekintettel nem jelenhetek meg ezen tünetekkel még magánrendelésen sem, gondolom légzésfunkció vizsgálatra sincs lehetőségem. A leletemen mit jelentenek az alábbi kifejezések? "A centrális hörgőágak mentén peribronchiális kötegezettség.." Mindkét oldalon apicalisan gyulladásos residumok.." " A bal rekeszkupolán csipke szerű kihúzottság ábrázolódik.." Válaszát megköszönve, tisztelettel: Tóth Zsuzsanna

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó köhögés témában

        Kedves Zsuzsanna! Légúti vírusfertőzés után gyakran találkozunk akár hónapokig tartó köhögéssel terhelésre jelentkező nehézlégzéssel.Ezek a tünetek dohányosoknál gyakrabban fordulnak elő. A mellkas röntgen leírásban aktuális kóros eltérés nincs, lezajlott gyulladás jelei láthatók de ezzel nincs tennivaló. Hörgőtágító szedése megkísérelhető ( tabletta, vagy belégzőszer formájában) ezt háziorvosa fel tudja írni Önnek. Amennyiben tünetei nem múlnak aszthma irányában tüdőgyógyászati kivizsgálása javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 24., 22:05; Megválaszolva: 2020. április 26., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos