Gyógynövény téma

Sztárok titkai az öregedés ellen!

Több mint TestŐr

A T-kód kutatási programban egy mongóliai gyógynövény kivonatát szedte heteken keresztül Ábrahám Edit, Sarka Kata és Csonka András, akik saját magukon mérhették le a baktövis funkciójavító hatásait!

Butamirat és a gyógynövény alapú köhögés elleni készítmények: többet árthatunk, mint gondoljuk!

WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész

Mivel az egyik leggyakoribb légúti panasz a köhögés, így a gyógyszerek mellett számtalan házi praktika is létezik, amely segíthet enyhíteni a tüneteinket. Fontos azonban tudni, hogy az általunk választott természetes módszer milyen jellegű kölcsönhatást eredményezhet az orvos által felírt készítménnyel együtt alkalmazva.

Gyógynövények kontra warfarin - Milyen gyógyszerkölcsönhatásokra számíthat?

WEBBeteg

A trombózis és embólia megelőzésére használt véralvadásgátlók közül az egyik leggyakoribb hatóanyag a warfarin, amelynek hatását számos tényező befolyásolhatja. A gyógynövényeket olykor ártalmatlannak tekintjük, és nem is gondolunk bele abba, hogy ugyanolyan hatással lehetnek a gyógyszereinkre, mint az alkohol vagy egy másik gyógyszer.

Jobb memória és koncentrációs készség!

Több mint TestŐr

Az idő múlásával nem feltétlenül a ráncok megjelenése a legijesztőbb, hanem a szellemi leépülés. Feledékenyebbek leszünk, romlik a memóriánk, ezért meg kell próbálnunk lassítani a folyamatot.

Állítsuk meg az öregedést

Több mint TestŐr

Mindannyian szeretnénk a nyárra a lehető legjobb formánkat hozni: folyamatosan arra törekszünk, hogy fiatalosak maradjunk. A T-kód kutatási program arra próbált megoldást találni, hogy hogyan állítható meg az öregedés.

Ez lenne a fiatalság titka?

Több mint TestŐr

Csonka András az ország kortalan színésze, aki sok-sok évet letagadhatna a korából. A szinte mindig lendületesnek és energikusnak tűnő sztár „örök” fiatalságának titkát mindenki tudni szeretné.

Barátcserje – hogy a változókor is elviselhető legyen!

Több mint TestŐr

A változókorral rengeteg tünet jelenik, ami szívesen eltüntetnénk, vagy legalábbis enyhítenénk.

Minden amit a gyógynövényekről tudni érdemes

Több mint TestŐr

A természetesség híveinek talán nem ismeretlen hogy személyre szabott tanácsadást is kaphatnak fitoterapeutáktól bizonyos gyógyszertárakban, amennyiben a gyógynövények jótékony hatásaival szeretnék kiegészíteni kezelésüket, de még számukra is újdonság lehet, hogy az esti relaxációt már gyógynövényes filterek segítségével is élvezhetik egy kád forró vízben.

Mennyire hatékonyak az alternatív gyógymódok a sportsérülések kezelésében?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A sportsérülések kezeléséhez sokan alternatív gyógymódokat keresnek. Azonban nem biztos, hogy ezek valóban hatásosak. Tekintsük át röviden, milyen módszerek segíthetnek azoknak, akik a gyógyszerszedést mindenképp el akarják kerülni!

Gyógyhatású növényeink

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Manapság az emberek gyakran legyintenek, ha egy rutinvizsgálat során bármilyen elváltozásra fény derül. A fokozott tempó és a stressz miatt sokan a könnyebb utat választják, hiszen sokkal egyszerűbb egy tablettát bevenni és attól várni a gyógyhatást, mint odafigyelni a helyes táplálkozásra és megfelelő minőségű táplálékkiegészítőket fogyasztani.