Gasztroenterológia téma

Beteg lélek? Egy gasztroenterológus gondolatai

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász

A WHO meghatározása szerint lelkileg egészséges az az ember, aki ... tudatában van saját képességeinek, megbirkózik az élet mindennapos stresszhelyzeteivel, produktívan és termékenyen dolgozik és aktív részese közössége életének.

Puffadás: betegség vagy kellemetlenség?

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus

A has telítettsége, puffadása természetes állapot egy tartalmas étkezés után. Hosszan tartó, akár étkezéstől függetlenül is jelentkező panaszok esetén az első kérdés természetesen az, hogy áll-e a háttérben valamilyen szervi betegség. Többek között ide tartoznak a lisztérzékenység és az ételallergiák esetei is. Ezek a szervezet egészét érintő kórképek, kezelésük szigorú diéta tartásából áll.

Milyen vizsgálatok történnek a gasztroenterológusnál?

WEBBeteg

A gasztroentorológiai vizsgálatok az emésztőtraktus eltérő működésének hatékony diagnosztizálásához nyújt segítséget. Alkalmaznak laborvizsgálatot, teszteket, és a nyelőcsövön vagy a végbélen keresztül alkalmazott vizsgálatokat.

Gyomorfájás miatt keresek gasztroenterológust

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Üdvözletem!

Szeretnék segítséget kérni, hogy hol találok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy jó gasztroenterológus orvost?

József

Gasztroent. lelet értelmezése

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Doktor úr! Legyen szíves segíteni a leletem értelmezését: "Az ép gyomorban jelentős mennyiségű epével keveredett succus található. Nyitott pylorus DGR (duodenogastricus reflux) Gastr.chr." A fenti problémára Pulv.carolit kell szed

Gasztroenterol vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy az orvosom beutalt Gasztroenterol vizsgálatra, mert a gyomrom állandóan puffadt.Egy ilyen vizsgálat hogyan zajlik? Köszönettel: Lulu