Fogszabályzó téma

A fogszabályozás esztétikai eredménye áldozatot kíván

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

A fogváltás után kuszán növő maradó fogakat rendszeresen fogszakorvossal kell ellenőriztetni. Nem csupán azért, mert a cseperedő diákot tinikorában zavarni fogja a ferde fogsora, és nem szívesen mosolyog, nem artikulál rendesen, szorongást okozhat neki a társai gúnyolódása, hanem azért is, mert fogainak romlása, szuvasodása is hamarabb bekövetkezik a torlódások miatt.

Divat a felnőttkori fogszabályzás

Több mint TestŐr

Manapság az ápoltság alapeleme a szép, ápolt fogsor. Ehhez hozzátartozik a szép fogív is. Egyre többen határozzák el magukat, hogy a gyerekkorban elmaradt fogívkorrekciót felnőttként pótolják. Ma már attól sem kell tartani, hogy a drótok elcsúnyítják a mosolyt, mivel orvosi műanyagból is léteznek, szinte teljesen láthatatlan fogszabályzó készülékek. A digitális tervezés és gyártás pedig felgyorsítja az egész folyamatot, így akár a felére is csökkenhet a fogszabályzási idő.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

A bőr A-, C- és E-vitaminnal feszesíthető, a lézer az évek múlását képes visszafordítani. A lélek ereje a mindennapok szolgálatában. Az önhipnózist sportolók sokszor használják versenyhelyzetekben, amikor a koncentráció különösen fontos. A mosolygást gátló drótok ideje lejárt. Ez a láthatatlan fogszabályozás.

Ma már láthatatlan is lehet egy fogszabályzó

Több mint TestŐr

Egyre többen döntenek úgy felnőtt korban, hogy szabályoztatják a fogsorukat. Hiszen sok múlhat egy szép mosolyon. Vannak, akik azért nem vágtak eddig bele, mert vagy féltek a fájdalomtól, vagy pedig a fogszabályzó látványától idegenkedtek, pedig ma már a technikai újítások mindkét problémára találtak megoldást. Az orvosi műanyagból készített fogszabályzók például nemcsak láthatatlanok, de a viselésük sem jár fájdalommal. Ma már nem években, csak hónapokban kell gondolkodni egy fogívkorrekcióról.

A leggyakoribb fogászati kérdések

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

A fogselyemtől a gyermek önálló fogmosásáig számos - fogápolással és fogbetegségekkel kapcsolatos - kérdésre adunk tömör választ írásunkban.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Oxygen Medical

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

Tények és tévhitek a fogakról

WEBBeteg - O.K.T.

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a mosolygásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudott mindent a fogsoráról?

Lenyelt fogszabályzó

Orvos valaszol - Dr. Halla Gabriella

Tisztel Doktornő! A fogszabályzóm drótja az alsó utolsó fogamból állandóan kicsúszott és szúrta a számat. Egy darabig próbáltam visszacsúsztatni a brekettbe, de minden alkalommal, mikor ettem, kicsúszott újra, ezért inkább hagytam. Az utóbbi időben

mélyharapás - fogszabályzó

Orvos valaszol - Dr. Volom András

Üdv! A napokban voltam fogorvosnál, aki megállapította, hogy mélyharapásom van, és a hátsó fogaim szerkezete nem a megfelelő helyzetben van (meglehetősen csálé). Tudom, hogy fogszabályozásra lesz szükségem, a kérdésem az, hogy ezekben az esetekben

Nyelv aftán+ fogszabályzó

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva

Tegnap, azaz 2014.03.25.-én tettek fel egy rögzített fogszabályzót (alsó felső) de nekem másmilyen mint az átlagos, mert a szájpadlásomnál egy drót megy át egyik oldalról a másikra ami nagyon megnehezíti az evést és a nyelvem is nagyon irritálja foly