mélyharapás - fogszabályzó

Üdv! A napokban voltam fogorvosnál, aki megállapította, hogy mélyharapásom van, és a hátsó fogaim szerkezete nem a megfelelő helyzetben van (meglehetősen csálé) . Tudom, hogy fogszabályozásra lesz szükségem, a kérdésem az, hogy ezekben az esetekben melyik fogszabályzót kell alkalmazni. Nem szívesen viselném a klasszikus fém fogszabályzót, de úgy tudom van lehetőség 3D nyomtatással előállított, ún. láthatatlan, kéthetente cserélendő fogszabályzó alkalmazására. Amit még hallottam, az az a megoldás, hogy a fogszabályzót a fogak belső, nyelv felőli részére teszik. Elég fontos lenne számomra az a szempont, hogy láthatatlan legyen a fogszabályzó. Ebben az esetben alkalmazhatóak az általam említett típusok? Köszönettel, Gáspár

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Volom András válasza fogszabályzó témában

Kedves Látogatónk! A fogak felegyenesítése különösen hátul nem egyszerű feladat. A fixen felragasztott készülékek tudnak ezzel a feladattal igazán jól megbírkózni. Sztem a láthatatlan kevésbé képes erre, de lehet, hogy az Ön könkrét esetében megvalósítható.

üdv: Dr Volom András

Kérdés: 2018. szeptember 06., 12:12; Megválaszolva: 2018. szeptember 10., 17:09
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt