Elektromos cigaretta téma

WHO: Az elektromos cigaretta káros az egészségre

MTI

Az elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell használatát - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról.

Veszélyes lehet a szívre az elektromos cigaretta?

drportal.hu

Egy új vizsgálat eredménye szerint az elektromos cigaretták kigőzölgésében lévő nikotin hatására a szívben felszökhet az adrenalin szint, ami potenciálisan növelheti a szívroham és a hirtelen szívhalál kockázatát.

Az e-cigarettázó fiatal egy éven belül dohányos lesz

Tüdőközpont

Az elektromos cigarettára sokan úgy tekintenek, mint káros következmények nélküli, modern dohányzási formára. A Tobacco Control folyóiratban közölt kutatás szerint azonban az ártalmatlannak vélt szokás egyenes utat nyit a hagyományos dohányzás felé: az e-cigiző fiatalok körében háromszor nagyobb a rászokás esélye.

Az elektromos cigaretta súlyosan károsíthatja a tüdőt

MTI

Az elektromos cigaretta párájában lévő anyagok súlyosan károsíthatják a tüdőt - figyelmeztetnek brit szakemberek.

MOTESZ állásfoglalás az elektronikus cigarettáról

Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

A MOTESZ Szövetségi Tanácsa 2015. december 14-i ülésén napirendjére tűzte az elektronikus cigarettával kapcsolatos kérdések megtárgyalását és a következő állásfoglalást hozta:

Az elektronikus cigaretta is veszélyes az egészségre

ÁNTSZ

Az elektronikus cigaretta egy olyan, viszonylag új termék a világpiacon, melynek valós egészséghatásáról egyelőre kevés információval rendelkezünk. Az eddig végzett vizsgálatok eredményei azonban rémisztőek. A kifújt párában egyes veszélyes anyagokból még annál is több van, mint a hagyományos cigaretta füstjében. Az e-cigaretta veszélyezteti azok egészségét is, akik nem használnak elektronikus cigarettát, csak a mások által kifújt párát lélegzik be.

Elektronikus cigaretta: Milyen veszélyeket hordoz?

Medipress

A legújabb kutatások szerint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektronikus cigaretták nem biztonságosak és komoly egészségkárosító tulajdonságokkal rendelkeznek. A Kalifornia Egyetem munkatársai öt elektronikus cigaretta márkát vizsgáltak meg, és mindegyiknél találtak olyan minoségbeli problémákat, amelyek aggodalomra adhatnak okot.

Mi van az elektromos cigarettában? Mégis rákkeltő?

MTI

Rákkeltő összetevőket találtak az elektromos cigarettákban annak ellenére, hogy a gyártók a hagyományos cigarettánál biztonságosabbnak tüntetik fel terméküket - közölték szerdán az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) illetékesei.

Liquid mérgező?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Üdvözlöm! Elektromos cigaretta e Liquid kifolyt, és kb. egy fél mililiter ráfolyt az ujjamra. Nem nikotinos. Érdemes elmennem valahova, vagy nem kell megijednem? Válaszát előre is köszönöm!

Leszokás?

Orvos valaszol - Nagy Rudolf

Üdvözlöm! Én azután szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleményük az elektromos cigarettával kapcsolatosan.Tud valami káros mellékhatást, vagy hátrányt ezzel a szerkezettel kapcsolatosan? Szeretnék leszokni a cigiről, de nekem egyszerűen nem megy csak