Egészségi állapot téma

Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen

MTI

Európai uniós támogatásból népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán.

Biológiai életkor teszt

Biológiai életkor

Ha a valódi (kronológiai) életkorához képest sokkal fiatalabbnak érzi magát, biológiai éveinek száma valószínű, sokkal kevesebb, mint valódi kora.

Miért beteg nemzet a magyar?

Orvostkeresek Egészségmagazin

A legbetegebb nemzetek közé tartozik Európában a magyar – állapította meg nemrégiben a WHO. Es ez különösen annak fényében elkeserítő, hogy a WEBBeteg megbízásából a Szinapszis Kft. Által készített felmérésből kiderült: honfitársaink hajlamosak a külső körülményekre hárítani egészségük romlását.

WHO: Hol áll hazánk a listán?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A WHO rendszeresen közzéteszi tagországainak egészségügyi mutatóit, amelyeket elemezve megállapítható: a középmezőnyben tanyázunk. A listán európai, és Európán kívüli államok egyaránt szerepelnek. Ez alapján nyolc országot vettünk górcső alá, különböző szempontokat figyelembe véve: Ausztria, Bulgária, Cseh Köztársaság, Olaszország, Románia, Ukrajna, Anglia és Magyarország.

Országos egészségfelmérő kutatásba kezdett az ÁNTSZ

MTI

Országos, a 196 kistérséget átfogó reprezentatív kutatást indított az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), hogy felmérje a lakosság egészségi állapotát, az ellátások színvonalát.

Romlik az egészségünk a gazdasági válság miatt

Független Hírügynökség

A WHO szerint a gazdasági világválságnak negatív következményei lesznek egészségi állapotunkra. Válságban többen fordulnak alkoholhoz, dohányhoz, kábítószerhez, az emberek ilyenkor hajlamosak elhanyagolni egészségüket, elmarad a megelőzés, ráadásul az egészségügy így is túlterhelt és alulfinanszírozott.

Állapotfelmérő teszt

Állapotfelmérés

Töltse ki tesztünket, és tudjon meg egészségi állapotáról többet! A kérdések megválaszolásával akár új irányt is vehet élete, és

Nem érzik egészségesnek magukat a magyar gyerekek

Független Hírügynökség

Egy nemzetközi kutatás szerint a magyar fiatalok túlnyomó többsége nem tartja túl jónak az egészségi állapotát, és az életükkel sem elégedettek. A dohányzást és az alkoholfogyasztást tekintve a középmezőnybe tartozunk - derült ki az ÁNTSZ Gyermekegészségügyi Intézetének sajtótájékoztatóján.

Diagnózis: gyengélkedik a magyar lakosság

WEBBeteg - Kiss Katalin

A magyar lakosság egészségi állapota orvosi értékelések alapján, egy 10-es skálán mindössze 3 és 4 között mozog - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, 2008. márciusi kutatásából.