Depresszió kezelése téma

Pajzsmirigy-túlműködés is állhat a bipoláris zavar mögött

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
2022-06-09 03:03

A pajzsmirigy - bár egy parányi szerv, ennek ellenére - szinte az egész szervezet működésére hatással van. Túlműködése - akárcsak alulműködése - számtalan problémát okozhat, azonban a legújabb tanulmányok szerint a bipoláris zavarral és a szorongással is összefüggésbe hozható. Az összefüggésről Dr. Koppány Viktória, endokrinológus beszélt.

Az időskori depresszió

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
2022-04-29 20:33

Az időskori depresszióval érintettek és környezetük sokszor az időskor természetes velejárójának tekintik a betegség tüneteit, ezért nem is keresnek segítséget. Máskor a testi tünetek, krónikus betegségek nyomják el a depresszió jeleit.

Az életmód szerepe az antidepresszív kezelés során

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
2022-02-02 16:03

Az antidepresszív terápia beállítása különböző, depresszióval járó állapotok, betegségek és szorongásos zavarok, vagy pszichoszomatikus megbetegedések esetén is indokolt lehet.

Depresszió: Az örömtelenség (anhedónia) kezelése

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
2021-09-13 16:03

Az öröm képességének elvesztése a depresszió egyik kulcsfontosságú és nagyon gyakori tünete. Markáns lelki jelenségről van szó, melyet az érintett szenvedéssel él át a következményes kiüresedésérzés miatt. A változás a környezet számára viszont nem feltétlenül jól látható, ők inkább azt érzékelik, hogy az egyén mennyire megváltozott, nem a régi.

Terápiarezisztens depresszió

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
2020-12-14 13:03

A depresszió sikeres kezelésének első, fontos lépése az alapos diagnózis. Mindig körültekintően fel kell térképeznünk a tüneteket, a betegség lefolyását, a háttérben meghúzódó pszichés faktorokat és a kísérő betegségeket. A legjobban megválasztott terápia esetén is előfordul azonban, hogy a kezelés első időszaka nem hozza meg a várt eredményt. Ilyenkor a kezelés megszakítása a legrosszabb megoldás, hiszen kezelőorvosának számos további lehetősége van a terápiás terv módosítására.

Depresszió: beszéljünk róla!

WHO Magyarországi Irodája és Magyar Pszichiátriai Társaság
2017-04-07 11:25

A depresszió egy mindennapos mentális betegség, amely kezelhető, gyakran megelőzhető, ugyanakkor kezelés nélkül végzetessé válhat.

Miért nem sitcom-mal gyógyítjuk a depressziót?

Moody
2016-12-02 12:04

Szeretek a társaság középpontja lenni (már amikor), az „egyszemélyes szórakoztatókomplexum” szerepében tetszelegni, az önirónia a legjobb barátom (azt hiszem, sokszor túlzásba is viszem), szeretem ha meg tudok nevettetni másokat, és magamon is szeretek nevetni (már amikor…).

A depresszió leküzdését segítő weboldal indult

MTI
2014-06-13 12:05

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelőzését segítő weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese szerdán az MTI-vel.

Depressziós kezelése

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
2022-02-07 19:28

Tisztelt Dr Nő! Egy kis táv-segítíséget szeretnék kérni Öntől. 2014 óta vagyok pánikbeteg citapram-ot szedek, eddig 10mg-ot. Az utóbbi időszakban rossz helyzetbe kerültem, édesanyám előrehaladott stádiumú rákbeteg, a férjemmel együtt ott kellett hag