• Csontsűrűség témájú cikkek

    WEBBeteg - S. F., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A Health Day News 2019. május 30-i cikkében leírja, hogy a törékeny csontozatot a nőknek tulajdonítják. Egy kutatás viszont rávilágított arra, hogy a középkorú férfiak körében nagyon gyakori az alacsony csontsűrűség.
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    Az osteopénia a csontállomány sűrűségének olyan mértékű csökkenését jelenti, amely még nem tekinthető csontritkulásnak (attól kisebb mértékű), de mindenesetre már jelzi, hogy a csontok veszítettek erősségükből.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes
    Nagy a csonttörés kockázata. Mitévő legyek? Számos változó korban lévő nőben felmerülhet ez a kérdés. A csontritkulás problémája azonban nem csak őket érinti. A probléma megfelelő kezeléséhez ismerni kell a csontok állapotát.
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus, belgyógyász
    Rheumatoid arthritis-es beteg vagyok, de 2006 óta tünetmentes.Létezik hogy ez a betegség hosszú ideig passzív állapotban van? A tünetmentes időszakban is szükség van kontrollra? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Dr. Horváth Péter, PentaCore Laboratórium
    Az osteogenesis imperfecta egy ritka öröklődő betegség, amely elsősorban a csontrendszer működési zavarait okozza. Ebből ered a betegség neve is, amely tökéletlen csontképzést jelent.
    Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka
    9XGW Tisztelt Hölgyem/Uram! Vettem egy (Momert 5863) digitális házi mérleget, mely többek közt csontsûrûséget is mér. A mért értékem 8, 5 -, de sajnos nem tudom, mit fejez ki ez az érték, milyen mértékegység tartozik hozzá, s...
    Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
    Kedves Doktornő! Több hónapja betegállományba vagyok kivizsgálás miatt. Májusban volt egy labor eredményem, amiben a Serium Calcium szint3, 02mol/l a megengedett 2, 25-2, 75-ig van A házi orvos azt mondta rá erre, hogy nem kóros...