Családterápia téma

Miben segíthet a családterápia?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-09-05 13:03
Családterápia
Milyen problémák esetén segíthet az embereknek a családterápia? Milyen előnyei vannak? Mennyire hatékony? Hogyan vágjon bele a családterápiába?

Mozaikcsaládok problémáinak kezelése - tippek és terápia

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-08-24 12:33
Család
A mozaikcsaládok vagy patchwork-családok különböző kifejezések a vegyes családokra vagy „mostohacsaládokra”. Ez a mára már szintén gyakori családi felállás akkor fordul elő, amikor egy gyermekes személy újraházasodik. Kettő-öt évbe is telhet, amire az új családnak teljesen sikerül alkalmazkodni a vegyes családi dinamikákhoz.

Mi az a családterápia, és hogyan zajlik?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-05-30 13:03
Családterápia
A családterápia módot és lehetőséget kínál a családoknak az egészséges, működő család kialakítására vagy fenntartására. A családterápia szokásos céljai a kommunikáció javítása, a családi problémák megoldása, a speciális családi helyzetek megértése és kezelése, a jobban működő otthoni környezet megteremtése.

Anorexia - Hogyan tud a család segíteni? Hogyan tudjuk a családot segíteni?

Belvárosi evészavar műhely - Dr. Major Adrienne - 2021-10-13 11:03
A családterápia a fiatal evészavaros betegek kezelésében a legfontosabb módszer a nemzetközi vizsgálatok tükrében. Az anorexia kialakulásához több - biológiai, egyéni és családi - tényező együttes jelenléte járul hozzá. A család sokat segíthet ennek a közösen megfejtendő rejtélynek a megoldásában.

Az anorexia kezeléséről dióhéjban

Belvárosi evészavar műhely - Dr. Major Adrienne - 2020-10-21 11:03
Az anorexia kezelésében a hazai gyakorlati irányelveket követjük, melyek a nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a bizonyítékokon alapuló orvoslás jegyében készültek.

Degeneratív betegség

Orvos valaszol - Dr. Szabó Zsuzsanna - 2021-03-14 14:11
Tiszteletem! Volna egy kérdésem illetve kifejteném a történetem. 5 éves házas vagyok a férjemmel van két szép egészséges fiúnk egy 34 és egy 6 hónapos. Igaz a nagy fiam nem igen akar beszélni de amúgy egészséges. Nemrég derült ki a következő, édes