Bypass téma

Az érelmeszesedés

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos, Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász

Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) az ütőerek (artériák) belső falainak zsírok lerakódása miatt történő beszűkülésével és megkeményedésével járó betegség.

A szívinfarktus kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Aktualizálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász

A szívinfarktus a szívet tápláló koszorúerek valamelyikének elzáródása és az elzáródott ér által ellátott szívrész (szinte mindig a bal kamra egy részéről van szó) elhalása. Az érelzáródás bekövetkezte után minden egyes perccel nő az oxigénhiányos területek nagysága és a rendellenesen működő, illetve elhaló szívizomsejtek száma, ezért a beteg gyors kezelésre szorul.

A nők szíve is ugyanolyan veszélyben van

MTI

A Szív Világszövetségnek programja azt igyekszik bevinni a köztudatba, hogy a nők szíve a koszorúér-betegség szempontjából ugyanolyan veszélyeztetett, mint a férfiaké.

A bypass műtétek és az őssejtek

MTI

A most ismertetett új módszernél a bypass műtétek ezrei során feleslegessé váló kioperált vénákból kiindulva nyertek őssejteket.

Meghalt a "sztárszív-sebész"

Független Hírügynökség

Elhunyt a szívsebészet egyik úttörője, Michael DeBakey - adta hírül az AFP hírügynökség. A híres orvos páciensei között igazi sztárok voltak, Marlene Dietrichtől a különböző elnökökig.

Bypasst műtét

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Bypasstról lenne egy kérdésem Mekkoa súlynál végzik el? Én 30 kg-ot szeretnék lefogyni, és mennyi az ára? Választ előre is köszönöm