Bypass téma

Az érelmeszesedés

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-02-18 14:33
Érelmeszesedés
Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) az ütőerek (artériák) belső falainak zsírok lerakódása miatt történő beszűkülésével és megkeményedésével járó betegség.

A szívinfarktus kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022-02-17 07:33
Szívinfarktus
A szívinfarktus a szívet tápláló koszorúerek valamelyikének elzáródása és az elzáródott ér által ellátott szívrész (szinte mindig a bal kamra egy részéről van szó) elhalása. Az érelzáródás bekövetkezte után minden egyes perccel nő az oxigénhiányos területek nagysága és a rendellenesen működő, illetve elhaló szívizomsejtek száma, ezért a beteg gyors kezelésre szorul.
A Szív Világszövetségnek programja azt igyekszik bevinni a köztudatba, hogy a nők szíve a koszorúér-betegség szempontjából ugyanolyan veszélyeztetett, mint a férfiaké.
A most ismertetett új módszernél a bypass műtétek ezrei során feleslegessé váló kioperált vénákból kiindulva nyertek őssejteket.

Meghalt a "sztárszív-sebész"

Független Hírügynökség - 2008-07-12 17:04
Elhunyt a szívsebészet egyik úttörője, Michael DeBakey - adta hírül az AFP hírügynökség. A híres orvos páciensei között igazi sztárok voltak, Marlene Dietrichtől a különböző elnökökig.

Bypasst műtét

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2012-02-12 20:22
Bypasstról lenne egy kérdésem Mekkoa súlynál végzik el? Én 30 kg-ot szeretnék lefogyni, és mennyi az ára? Választ előre is köszönöm