• Bypass lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm ! Szeretném kérdezni hogy lelet alapján fenn állhat e a bypass is? Illetve van e félni valónk a ketéterezéstől! A coronariak eredésében és lefutásában anomália nincs. Jobb domináns keringés van. A bal főtörzs szabályos,viszonylag hamar oszlik. A LAD proximalis harmadában vegyes szerkezerű plakkrendszer ábrázolodik, az ezáltal okozott legnagyobb méretű szűkület 55-60%-os. MK. diagonális eredésénél láthatò meszes plakk, a második diagonális eredésnél lévő plakk vaskosabb, ezáltal okozott szükület mértéke egyértelműen nem határozható meg. Az LCX és a marginális épek. A jobb coronaria bő 1cm hosszú kezdeti szakaszán vegyes szerkezetű,de dontően lágy plakk ábrázolodik, melynek distalis végénél a szűkület mértéke terület szerint eléri a 75%-ot.A jobb coronaria rendszer területén egyéb szükület nem látszik.ez a ct eredmenye, panasz nincs csak rutin ellenőrzés céljából mentem

        Dr. Molnár Dóra válasza a cardio CT témában

        Kedves Kérdező! A CT nem ad pontos diagnózist, de valószínű, hogy van teendőt igénylő szűkület a koszorúereken. A szívkatéterezés nem egyenlő a műtéttel. Sokszor tágítással is megoldható a probléma, ha a szűkület elért egy bizonyos mértéket. A koszorúérfestés (szívkatéterezés) gyakori vizsgálat alacsony szövődmény aránnyal, és egyben terápiás lehetőség is. A nagyobb bajok megelőzése miatt kell továbblépni. Érdemes lenne egy szívkatéterezést végző orvos ambuláns rendelésére elmenni, és akkor a felmerülő kérdések, kételyek tisztázhatóak lennének. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 31., 15:08; Megválaszolva: 2019. április 07., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: