Borderline személyiségzavar téma

A borderline gyermek - Ahogyan a szülők éreznek

Oriold és Társai Kiadó - Paul T. Mason MS, Randi Kreger

Ha borderline személyiségzavaros gyermeke van, akkor számítson arra, hogy érzései nagyon sokfélék lehetnek, és folyamatosan változnak. A feltétlen szeretet mindig megvan, de a betegség hihetetlenül próbára teszi az embert. A szíve újra és újra összetörik, mert fáj látni, hogy ennyire szenved valaki, akit szeretünk.

A borderline személyiségzavar

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

A borderline személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Környezetük gyakran elviselhetetlennek érzi őket, ám a betegek is gyakran szenvednek éppen önmaguktól.

A dialektikus viselkedésterápia (DBT)

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos

A kissé rejtelmes kifejezés egy viselkedésterápiás módszert jelent, főként borderline személyiségzavarok kezelésére, bár más jellegű esetekben is alkalmazható. A módszer kidolgozója Marsha Linehan, amerikai pszichológus, aki betegként maga is súlyosan érintett volt a problémában, sőt hosszabb időket töltött pszichiátrián. Az általa kidolgozott módszer épp ezért hiteles tapasztalatokon alapult.

Borderline személyiségzavarban szenved a fiam! - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter

A 28 éves fiam boderline kórban szenved. Egy évig Spanyolországban élt és onnan jött haza igen rossz állapotban. Meggyógyulhat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az emberek két százalékát érinti a borderline személyiségzavar

MTI

A népesség mintegy két százalékát érinti a borderline személyiségzavar - mondta Keresztes Zoltán pszichiáter az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A lehetetlen tényleg nem létezik

WEBBeteg - S. J., újságíró

Borderline személyiségzavar

Életmentő szívműtét, túlélt főági tüdőembólia, Borderline-szindróma, Ultramaraton... Igen, ezek mind Tomán Edina ultramaratoni futónő életéhez köthetők. Története nemcsak a betegeknek, hanem az egészséges embereknek is bátorítást adhat.

Borderline személyiségzavar - Elképzelhető a gyámság alá helyezés?

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter

A borderline személyiségzavar mentesíthet valakit a felelősség alól? Előfordulhat, hogy gyámság alá helyezik? Lehetőség van az internetes kezelésre is? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A párom mániás depresszióban szenved! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"z élettársam mániás depresszióban és borderline személyiségzavarban szenved. Sokszor nem tudom, hogy kellene viselkednem vele. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

78 villát és kanalat operáltak ki a nőből

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy holland nőből, aki rendszeresen fogyasztott evőeszközöket, mintegy 78 villát és kanalat operáltak ki.

Szorongásos tünetek

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi 3 évben elkezdődött a pánikbetegségem, amit kivizsgáltattam 2019-ben, akkor Borderline személyiségzavarral diagnosztizáltak, Loranxilt és Agomelatint szedetett velem az orvosom.