Borderline személyiségzavar téma

A borderline gyermek - Ahogyan a szülők éreznek

Oriold és Társai Kiadó - Paul T. Mason MS, Randi Kreger
2022-04-04 18:33

Ha borderline személyiségzavaros gyermeke van, akkor számítson arra, hogy érzései nagyon sokfélék lehetnek, és folyamatosan változnak. A feltétlen szeretet mindig megvan, de a betegség hihetetlenül próbára teszi az embert. A szíve újra és újra összetörik, mert fáj látni, hogy ennyire szenved valaki, akit szeretünk.

A borderline személyiségzavar

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
2022-02-23 16:03

A borderline személyiségzavarban szenvedők viselkedése szélsőséges, kiszámíthatatlan. Környezetük gyakran elviselhetetlennek érzi őket, ám a betegek is gyakran szenvednek éppen önmaguktól.

A dialektikus viselkedésterápia (DBT)

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
2021-09-08 18:33

A kissé rejtelmes kifejezés egy viselkedésterápiás módszert jelent, főként borderline személyiségzavarok kezelésére, bár más jellegű esetekben is alkalmazható. A módszer kidolgozója Marsha Linehan, amerikai pszichológus, aki betegként maga is súlyosan érintett volt a problémában, sőt hosszabb időket töltött pszichiátrián. Az általa kidolgozott módszer épp ezért hiteles tapasztalatokon alapult.

A lehetetlen tényleg nem létezik

WEBBeteg - S. J., újságíró
2014-02-07 11:17
Borderline személyiségzavar

Életmentő szívműtét, túlélt főági tüdőembólia, Borderline-szindróma, Ultramaraton... Igen, ezek mind Tomán Edina ultramaratoni futónő életéhez köthetők. Története nemcsak a betegeknek, hanem az egészséges embereknek is bátorítást adhat.

Szorongásos tünetek

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
2021-09-22 14:17

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi 3 évben elkezdődött a pánikbetegségem, amit kivizsgáltattam 2019-ben, akkor Borderline személyiségzavarral diagnosztizáltak, Loranxilt és Agomelatint szedetett velem az orvosom.