Borderline betegségben szenvedő nővel van-e jövője egy tartós kapcsolatban

Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megtudni, hogy van-e jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol a lány Borderline tip. betegségben szenved. Van egy 30 éves fiam, aki mindig nagyon jó gyermekem volt. Sajnos a munkahelyi stressz, a magányosság (hiába próbálkozott mostanában ismerkedni, nem sikerült neki kapcsolatot létesíteni senkivel) miatt elkezdett alkoholizálni. Ez először csak pár üveg sort jelentett, de az utóbbi egy évben először csak hétvégén, majd kórházba kerülése előtt egy héttel - munkába sem ment - a nap 24 órájában részeg volt. Bevitettem a psychiátriára, de onnan elküldték másnap reggel, hogy nincs hely. Végül sikerült neki a Merényi Kh. Addiktológiai osztályára bekerülni, ahol 7 hónapot töltött. Most egyáltalán nem fogyaszt alkoholt, visszakaptam azt a fiút, aki egy nagyon szeretnivaló ember. Itt ismerkedett meg egy 25 éves lánnyal, aki Borderline tip. személyiségzavarral került be az osztályra. Nagyon megszerették egymást, sokat vannak együtt, és azt hiszem, hogy mindketten komolyan gondolják ezt a kapcsolatot. Én még nem ismerem a fiam barátnőjét, de nagyon féltem a fiamat a csalódástól. Olvastam erről a betegségről és sajnos volt személyesen is megismernem egy ebben a betegségben szenvedő embert, aki a lányomnak a férje volt. 6 hónapig tartott a házasságuk, de nem volt jövője a kapcsolatuknak. A volt férje állandóan öngyilkossággal fenyegetőzött, a munakehyére telefonálgatott, hogy most dobja el magától az életét. A lányom mindent megpróbált, de ő nem akart vállalni semmiféle gyógykezelést. Ennek ismeretében félek attól, hogy egy nagy csalódás lesz a fiam számára ez a kapcsolat. Amikor a kezelőorvosa megírta a zárójelentést, azt mondta a fiamnak, hogy most már jobb lenne, ha egy egészséges nővel ismerkedne meg. Nem akarok beleszólni a fiam magánéletébe. csak nagyon féltem attól, hogy esetleg újra inni kezd. Most vált munkahelyet, még sosem volt távol tőlünk. A távolság először csak 120 km lesz, majd pedig hónapokig fog dolgozni Bonnban. Nagyon szeretném, ha fiamat végre boldognak látnám, és nem kellene aggódnom emiatt a kapcsolat miatt. Kedves Doktornő/Úr! Fent leírtak ismeretében kérem szíves tanácsát, hogy van-e okom az aggodalomra. Én mint laikus, arra gondolok, hogy biztosan ez a betegség is többféle módon nyilvánul meg, és talán a barátnőnél nem olyan súlyos a betegség, mint a volt vejemnél. Már csak egy utolsó kérdésem lenne. A fiam nagyon szeretne egy-két év múlva családot alapítani, legalább egy gyermeket nagyon szeretne. Szülhet-e az, aki ebben a betegségben szenved. Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet. Várom szíves válaszát, melyet előre is köszönök. Munkájához jó egészséget kívánva, üdvözlettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza borderline személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező!

A borderline személyiségzavarban szenvedők természetesen szülhetnek. Mivel, főleg érzelmi életük kiegyensúlyozatlan kapcsolataikban általában (akár súlyos) problémák jelentkeznek, ez vonatkozhat párra, gyermekre stb...Természetesen különböző súlyosságúak fordulhatnak elő, enyhébb esetek is lehetnek, melyek kezelhetők, kézben tarthatók.

Kérdés: 2011. március 19., 15:20; Megválaszolva: 2011. március 22., 10:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság