Béldaganat téma

Mennyi kávét igyunk egy nap?

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2022-11-12 16:39
Kutatások bizonyítják, hogy a koffein csökkenti a depressziót és a béldaganatok kialakulásának kockázatát, növeli a sportteljesítményt, ugyanakkor igaz az is, hogy felelőtlenül fogyasztva növeli a stresszt, a csontritkulás és a szívproblémák esélyét, olyannyira, hogy még hirtelen szívmegálláshoz is vezethet. De akkor mennyi is az annyi, mennyit igyunk belőle és mikor?

Béldaganatok - Milyenek a kilátások?

WEBBeteg - Dr. Molnár Katalin, onkoradiológus - 2021-10-18 11:36
Világszerte az egyik leggyakoribb daganattípus a béldaganat. A vastagbél alsó 20 cm-es szakasza a végbél, a legalsóbb 4 cm pedig a végbélnyílás. Ez onkológiailag tehát 3 különböző betegséget jelent. A vékonybéldaganatok előfordulása meglehetősen ritka.
Bár a fiatal felnőttek esetében a bélrákos esetek száma alacsony, a kutatók kimutatták, hogy arányuk meredeken emelkedik a 20-29 évesek körében. A szakemberek számára nem világos ennek az oka, de úgy vélik, hogy az elhízás és a helytelen étrend fontos tényező lehet - írja a BBC News.

Székrekedés, gondok a WC-n: bélrák is okozhatja

Rákgyógyítás - 2017-10-30 18:41
Az állandósult székrekedés mint gyakran elhallgatott vagy bagatellizált probléma enyhítésével időben foglalkozni kell, mert nemcsak zavaró tüneteket (puffadást, kellemetlen leheletet) vonhat maga után, hanem rizikótényezőt jelent komoly betegségeknek is.

Sztómával élni

Debreceni Egyetem - 2015-10-24 05:05
Mintegy tizenötezren élnek hazánkban sztómával. A betegség lelkileg különösen megterhelő, hiszen elvész a székletszabályozás lehetősége.
Fogágybetegségekkel és bőrfekélyekkel hozták eddig kapcsolatba azt a baktériumot, amelyről kutatók azt feltételezik, hogy a bélrák kialakulásával is összefüggésben lehet.
Az elfogyasztott vörös és feldolgozott húsok mennyiségének csökkentése, a több rost étrendbe iktatása és a rendszeres testmozgás 43 százalékkal szoríthatná le a bélrákos esetek előfordulásának arányát.
Egy kis méretű tanulmányban úgy találták brit kutatók, hogy a fehérjében dús, szénhidrátban szegény étrend mellett olyan változások jelentkeznek a bélrendszer, melyek hosszú távon hozzájárulhatnak a bélrák nagyobb kockázatához.

Korán felismerhetőek a bélrák jelei

Medipress - 2011-03-17 23:23
Kutatók felfedezték a DNS-teszthez szükséges molekuláris alapokat, melynek segítségével a bélrák jelei korán felismerhetőek.
A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány által készített tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy a túl sok vörös hús rákot okozhat. A felnőttek ajánlott mennyisége mindössze heti 500 gramm, ami naponta három vékony szelet bacon-nek felel meg.

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Független Hírügynökség - 2009-02-06 15:40
Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák egyik fajtájának kockázatát - állapította meg egy amerikai tanulmány, amelyről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.

Bélrák: a polipnál veszélyesebb okai is lehetnek

Független Hírügynökség - 2008-03-06 09:44
A végbél egy gyakori, de nehezen észlelhető léziója (sérülése) sokkal nagyobb rákkockázatot jelent, mint a polip, amelyet az orvosok béltükrözéskor keresnek, állapították meg amerikai kutatók.

miért nem mutatta ki?

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit - 2015-02-15 10:51
Üdvözlöm én K.Csilla vagyok azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy edesapamnak körülbelül 3hete elkezdett puffadni a hasa, nem étk ezett sokszor hányt majd a héten már vett erőt magán nagy unszolas árán és multhet vasárnap elment az ügyeletre ott a

Mikor adja meg magát a szervezet?

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2011-06-25 13:55
Üdvözlöm! az én keresztapám daganatos beteg.Végbélből indult most már májának nagy részét elfoglalja a daganat, megtámadta a hasnyálmirigyet is. Már nem kap semmiféle kezelést.Tud mozogni de sokat fogyott és sajnos olyan mintha bomlana az elméje. Az