• Béldaganat? Hasnyálmirigyrák? Vagy más emésztőrendszeri daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Kezdeném az elejétől 4 hónapja szorongok ez azzal kezdődött hogy a mellemben találtam egy csomót. 1 hetet kellett várni mammográfiára addig én kikészültem sírtam bebeszéltem a rákot kiderült nincs rák. Másnapra rá kaptam egy gombás szájfertőzést amire kaptam ecsetelőt és következett a torokban gombóc nyelési nehézség voltam fül orr gégészeten vele de negatív eredmény lett. Voltam mellkasröntgenen azis negatív lett.voltam nyaki ultrahangon azis negatív lett voltam vérvételen ott vashiányt kimutatott és picit a vvt szám megvolt emelkedve de nem vészesen.aztán ugye a szorongás nem maradt abba körülbelül 1 hónapja nyálkás volt a székletem rá pár napra már alhasi fájdalmaim voltak /vannak. Aztán elküldött háziorvos hasi ultrahangra ott annyi volt hogy köldök körül rendkívül gázos telt. Perisztaltikázó bélkacsok de normális hasi ultrahangnak diagnosztizálták. Viszont most már derék vagy vese tájékán is állandó fájdalmaim vannak köldöknél is néha jobb néha bal de állandó. A székletem napi egyre szűkült hasmenés még nem volt de azt az egy széklet ürítést reggel is úgy kell erőltetni fájdalomcsillapító nem hat.probálkoztam normaflorral de semmi hatása sőt espumisan gyöngyökkel is. Gyógyteákat iszom de persze semmi változás.Pszichésen is kivagyok ráktól való félelmem van aludni is zavartan alszom rivotrilt szedek 0.5 mg. Most megvagyok győződve hogy valamiféle béldaganatom van vagy valami környékbeli daganat.

        Dr. Plósz János válasza a szorongás témában

        Vastagbélrák kizárására colonoscopia (vastagbél-tükrözés) elvégzése alkalmas, ezzel 100%ban kizárható vastagbél-folyamat jelenléte. Hasnyálmirigy- vagy egyéb, nem beleket érintő folyamat kizárására hasi CT vizsgálat elvégzését javasolnám.


        Kérdés: 2019. december 23., 14:24; Megválaszolva: 2019. december 26., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: