AstraZeneca-Oxford védőoltás téma

A COVID-19 elleni vakcinák összehasonlítása

WEBBeteg.hu - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia szakgyógyszerész

A COVID-19 elleni oltásokról rengeteg információt lehet olvasni, azonban sokszor nehéz kiszűrni a valós adatokat, követni a fejlesztések meglepően gyors ütemét, vagy eldönteni, minek higgyünk. Összefoglaló a vakcinákkal kapcsolatos legfontosabb aktuális tudnivalókról.

Újabb AstraZeneca-vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

MTI

Újabb AstraZeneca-vakcinamennyiség érkezett Magyarországra, a szállítmány 45 600 adagot tartalmaz, amely 22 800 ember oltására elegendő.

Az AstraZeneca-Oxford-vakcina kiválóan lassítja a koronavírus terjedését

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Szakemberek első alkalommal fogalmaztak felsőfokon egy vakcina eredményességéről, az Oxford-AstraZeneca-oltás értékeléséről szóló tanulmányban. Azt írták, hogy rendkívül hatékonyan képes csökkenteni a vírus terjedésének ütemét. A vizsgálatot végzők leszögezték, hogy az oltás igen határozottan képes befolyásolni a pandémiát, mivel minden egyes vakcinált személy közvetlen védelmet jelent a többiek számára.

Brit kutatók vizsgálják, hogy lehet-e kombinálni a különböző koronavírus-oltások két adagját

MTI

Vizsgálatot indított az Oxfordi Egyetem annak kiderítésére, hogy ugyanolyan hatásosan védi-e az embereket az, ha a koronavírus oltás első és második dózisát két különféle vakcinából kapják meg - adta hírül a BBC News.

Oxfordi Egyetem: hamarosan lesz új generációs vakcina az új vírusvariánsok ellen

MTI

Hamarosan, várhatóan még az idén elkészül a koronavírus elleni oltóanyag új generációja, amely az újonnan felbukkanó vírusvariánsok ellen használható - mondták szerdai londoni sajtótájékoztatójukon az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem vezető szakértői.

AstraZeneca-vakcina: 100 százalékos védelmet nyújt a legújabb vizsgálatok szerint

AstraZeneca

A The Lancet című tekintélyes orvosi folyóiratban előzetesen publikált eredmények megerősítik, hogy a COVID-19 Vaccine AstraZeneca biztonságos és hatékony a COVID-19 betegség megelőzésére. Az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Dél-Afrikában végzett klinikai vizsgálatok során nem tapasztaltak súlyos vagy kórházi ápolást szükségessé tevő megbetegedést a vakcina első dózisának beadása utáni 22. napot követően.

Engedélyezte az AstraZeneca-Oxford vakcina forgalmazását az Európai Bizottság

MTI

Az Európai Bizottság feltételes engedélyt adott az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagának forgalomba hozatalára.

Az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazásra ajánlja az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcináját

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagot, beadását 18 éves kor felett ajánlja.

Engedélyezték a magyar hatóságok az AstraZeneca- és a Szputnyik V-vakcinát

MTI

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat.

Benyújtották az uniós engedélykérelmet az Oxford/AstraZeneca-oltóanyagra

MTI

Az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár benyújtotta kedden az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) felé a koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagának engedélyeztetési kérelmét.