Alvás fázisai téma

Az alvás és az alvási fázisok

Springmed - Dr. Zoller Rezső

Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben alvás alatt kerülnek a helyükre. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában fáradtak, álmosak leszünk.

Mit üzennek a rémálmok?

Orvostkeresek Egészségmagazin

A rémálmok nem csak az éjszakai pihenést teszik tönkre. A negatív élményekkel teli, zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.

A hajnali péniszmerevedés okai

Kamaszpanasz

Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali péniszmerevedés jelenség ad magyarázatot. A hajnali merevedés az alvás REM fázisában (álomfázis vagy a nyugodt alvás időszaka) következik be, a REM alvás pedig ébredés előtt a leggyakoribb.

Az alvásra szánt idő nem holtidő

MTI

Akár hét évvel is öregítheti az agyat a túl sok alvás, csakúgy mint a túl kevés - erre jutottak brit kutatók.

Három emberből egy alvásproblémákkal küzd

Presolver Kft.

Életünk nagyjából egyharmadát (átlagosan 25 évet) alvással töltünk, ami elengedhetetlen testünk és lelkünk feltöltődéséhez, megújulásához, és ahhoz, hogy másnap frissen folytathassuk mindennapjainkat. Ám mit tehetnek azok, akik nem ilyen szerencsések?