• Alvás Fázisai téma

    Springmed - Dr. Zoller Rezső
    Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben alvás alatt kerülnek a helyükre. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában fáradtak, álmosak leszünk.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A rémálmok nem csak az éjszakai pihenést teszik tönkre. A negatív élményekkel teli, zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.
    Kamaszpanasz
    Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali péniszmerevedés jelenség ad magyarázatot. A hajnali merevedés az alvás REM fázisában (álomfázis vagy a nyugodt alvás időszaka) következik be, a REM alvás pedig ébredés előtt a leggyakoribb.
    Több mint TestŐr
    Az alvásnak vannak spirituális funkciói is. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a lelkünk és a pszichénk napközben, elengedhetetlen, hogy eleget aludjunk.
    MTI
    Akár hét évvel is öregítheti az agyat a túl sok alvás, csakúgy mint a túl kevés - erre jutottak brit kutatók.
    Presolver Kft.
    Életünk nagyjából egyharmadát (átlagosan 25 évet) alvással töltünk, ami elengedhetetlen testünk és lelkünk feltöltődéséhez, megújulásához, és ahhoz, hogy másnap frissen folytathassuk mindennapjainkat. Ám mit tehetnek azok, akik nem ilyen szerencsések?