• A hajnali pénisz-merevedés okai

    Szerző: Kamaszpanasz

    Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali pénisz-merevedés jelenség ad magyarázatot. A hajnali merevedés az alvás REM fázisában (álomfázis, vagy a nyugodt alvás időszaka) következik be, a REM alvás pedig ébredés előtt a leggyakoribb.

    A férfiak pénisze ugyanis nemcsak a szexuális vágy és izgalmi állapot következtében merevedhet meg, hanem egy mély relaxáció miatt is, mint például az alvás REM fázisában.

    Hirdetés

    Az erekció során vér áramlik a péniszbe. A férfiak pénisze – különösen a fiatalok esetében – akkor is megmerevedhet, ha nem éri különösebb ingerlő hatás. Ezt a jelenséget spontán merevedésnek nevezzük. A férfiak tesztoszteron-szintje a hajnali órákban, a nyugodt alvás időszakában a legmagasabb.

    Elméletek a hajnali merevedésről

    Számos elmélet született már a hajnali merevedésről, azonban egyiket sem tudták teljes mértékben bebizonyítani.

    Egyes teóriák szerint az éjjeli merevedés a szexuális jellegű álmok következménye.

    A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a fiúknak és a férfiaknak többször is van erekciója alvás közben.

    Vannak, akik azt gondolják, hogy a hajnali merevedés a vizelési ingerrel van összefüggésben.

    Ez azonban nem igaz. Csupán véletlen egybeesés, ha egyszerre van erekció és vizelési inger.

    A jó szex "titka"

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. >>További tanácsok a jó szexuális életért

    A férfiak megtanulják, hogy nappal hogyan szabályozzák merevedésüket.

    Az éjszaka folyamán, alvás közben azonban nem tudják kontrollálni az erekciót, és emiatt a pénisz gyakrabban telik meg oxigénnel telített vérrel.

    Az impotencia okainak kiderítésében is segíthet a hajnali merevedés

    Potencia teszt

    A potencia teszt kitöltése>>

    Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy az erekció nem csupán a szexuális vágyak „eszköze”, hanem annak is a bizonyítéka, hogy megnövekedett mennyiségű vér áramlik a péniszbe, ami a hímvessző megfelelő, egészséges működéséhez nélkülözhetetlen.

    Az éjszakai merevedés jelenség segítségével az orvosok könnyen meg tudják állapítani, hogy miért vált egy férfi impotenssé.

    Az impotencia kialakulásának hátterében két tényező állhat – pszichés alapú vagy vascularis (érrendszeri) faktorok. Egy speciális berendezés segítségével – melyet a péniszre akasztanak – meg lehet figyelni, hogy az éjszaka folyamán történik-e erekció.

    Mivel éjjel pszichés tényezők nem akadályozhatják a merevedés bekövetkezését, ezért kizárásos alapon érrendszeri okok állhatnak annak hátterében, ha valakinek nincs éjszaka erekciója.

    (Kamaszpanasz/B.M.)

    Módosítva: 2016.03.14 05:21, Megjelenés: 2016.03.14 05:21
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Tenziós fejfájás

    Tenziós fejfájás

    Dr. Ertsey Csaba PhD, Med. Habil

    Önálló fejfájás, messze a leggyakoribb fejfájástípus. Mik a jellemzői?

    Mozgásszervi betegségek

    Mozgásszervi betegségek

    Feövenyessy Krisztina

    Megelőzhető-e a mozgásszervi betegségek kialakulása? Mit tehetünk?

    Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

    Gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt, azonnali hatállyal - a termékek minőségmegőrzési idejére való tekintet nélkül - elrendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kétféle, internetes próbavásárlás során rendelt étrend-kiegészítő forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.