• A hajnali pénisz-merevedés okai

    Szerző: Kamaszpanasz

    Nagyon sok férfi ébred reggelente úgy, hogy erekciója van, amire a hajnali pénisz-merevedés jelenség ad magyarázatot. A hajnali merevedés az alvás REM fázisában (álomfázis, vagy a nyugodt alvás időszaka) következik be, a REM alvás pedig ébredés előtt a leggyakoribb.

    A férfiak pénisze ugyanis nemcsak a szexuális vágy és izgalmi állapot következtében merevedhet meg, hanem egy mély relaxáció miatt is, mint például az alvás REM fázisában.

    Hirdetés

    Az erekció során vér áramlik a péniszbe. A férfiak pénisze – különösen a fiatalok esetében – akkor is megmerevedhet, ha nem éri különösebb ingerlő hatás. Ezt a jelenséget spontán merevedésnek nevezzük. A férfiak tesztoszteron-szintje a hajnali órákban, a nyugodt alvás időszakában a legmagasabb.

    Elméletek a hajnali merevedésről

    Számos elmélet született már a hajnali merevedésről, azonban egyiket sem tudták teljes mértékben bebizonyítani.

    Egyes teóriák szerint az éjjeli merevedés a szexuális jellegű álmok következménye.

    A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a fiúknak és a férfiaknak többször is van erekciója alvás közben.

    Vannak, akik azt gondolják, hogy a hajnali merevedés a vizelési ingerrel van összefüggésben.

    Ez azonban nem igaz. Csupán véletlen egybeesés, ha egyszerre van erekció és vizelési inger.

    A jó szex "titka"

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. >>További tanácsok a jó szexuális életért

    A férfiak megtanulják, hogy nappal hogyan szabályozzák merevedésüket.

    Az éjszaka folyamán, alvás közben azonban nem tudják kontrollálni az erekciót, és emiatt a pénisz gyakrabban telik meg oxigénnel telített vérrel.

    Az impotencia okainak kiderítésében is segíthet a hajnali merevedés

    Potencia teszt

    A potencia teszt kitöltése>>

    Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy az erekció nem csupán a szexuális vágyak „eszköze”, hanem annak is a bizonyítéka, hogy megnövekedett mennyiségű vér áramlik a péniszbe, ami a hímvessző megfelelő, egészséges működéséhez nélkülözhetetlen.

    Az éjszakai merevedés jelenség segítségével az orvosok könnyen meg tudják állapítani, hogy miért vált egy férfi impotenssé.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az impotencia kialakulásának hátterében két tényező állhat – pszichés alapú vagy vascularis (érrendszeri) faktorok. Egy speciális berendezés segítségével – melyet a péniszre akasztanak – meg lehet figyelni, hogy az éjszaka folyamán történik-e erekció.

    Mivel éjjel pszichés tényezők nem akadályozhatják a merevedés bekövetkezését, ezért kizárásos alapon érrendszeri okok állhatnak annak hátterében, ha valakinek nincs éjszaka erekciója.

    (Kamaszpanasz/B.M.)

    Legutóbb frissült: 2016.03.14 05:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szex 50 fölött

    Az 50 év feletti nők és férfiak is egyöntetűen állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és sokkal kevésbé vannak felkészülve megjelenésükre.

    Mit üzennek a rémálmok?

    A rémálmok nem csak az éjszakai pihenést teszik tönkre. A negatív élményekkel teli, zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.

    Szexuális gondok - Előre jelzik a szív- és érrendszeri betegséget?

    Könnyen lehet, hogy az erektilis diszfunkció lehet a kardiovaszkuláris betegség egyik első jelzése. Az új kutatásról és a megoldási lehetőségekről dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa beszélt.

    Merevedési zavar - Bárkinél jelentkezhet

    Bár a merevedési zavar a 65 év feletti korosztálynál a leggyakoribb, bármely életkorban kialakulhat. Időszakos, ritka előfordulása önmagában nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat.

    Merevedési zavar - A baj nem jár egyedül

    A merevedési zavar hátterében sokszor valamilyen keringési betegség húzódik meg. A kezelésben ezért az urológus, andrológus mellett a belgyógyász is szerepet kaphat.

    Az alvás és az alvási fázisok

    Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben alvás alatt kerülnek a helyükre. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiányában fáradtak, álmosak leszünk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.