Agresszió téma

Kommunikáció agresszív beteggel és a sürgősségi pszichiátriai beutalás

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-09-30 04:03
Agresszió
Akut helyzetben bármikor, de különösen a találkozás első perceiben különböző okú és eltérő súlyosságú konfliktusok keletkezhetnek. Ezek nemcsak a betegellátás során fordulhatnak elő. Hogyan viselkedjünk laikusként, ha agresszív magatartást tapasztalunk?

Az agresszív viselkedés okai - Ki nem tudja kontrollálni?

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter - 2022-06-03 03:03
Agresszió
A düh és az agresszivitás természetes emberi ösztön, mindannyiunk életében jelen van. Vannak azonban olyan emberek, akik nem tudják kontrollálni indulataikat és agresszív viselkedésükkel veszélybe sodorják magukat és másokat is.

A stressz és a kardiológiai problémák

WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes - 2021-08-02 07:06
Stressz
Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján a halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik, melynek egyik kiváltó okaként - sok más tényező mellett - a stresszt emelik ki.

Élet a bántalmazó párkapcsolatban és azt követően

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-07-14 20:33
A családon belüli erőszak, a partnerek közötti bántalmazás, annak nyilvánosság elé tárása sajnos ma is tabu téma, amit elsősorban a szenvedő felek nem szeretnének feltárni.

Készülni kell a dackorszakra

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2012-06-15 09:41
Dac, engedetlenség, dühroham. Gyakran szembesülhetnek ezekkel a reakciókkal azok a szülők, akiknek 1,5 és 3 év közötti gyermekük van. A szakszóval dackorszaknak nevezett időszakban a kicsi ezekkel a sajátos eszközökkel próbálja elérni vágyai tárgyát.

Az elfojtott agresszió családtagokat is ölhet

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró; Tóth András, újságíró - 2012-04-06 15:03
Egy fiatal férfi - valószínűleg családi veszekedés után - megölte négy családtagját. A pszichiáter szerint hasonló esetekben általában az elfojtott agresszió miatt kitörő dührohamok okoznak hasonló pusztítást.
Édesanyám 74 éves, 7 hónapja idősek otthonában van és rohamosan romlik az állapota. Állapotán nem javít a gyógyszerterápia. Sokszor agresszív, nem akar enni, hullik a haja és folyik a nyála. Szeretném megtudni, van-e valami megoldás, vagy el kell fogadni, hogy nem várható javulás. - Az orvos válaszol.

Az édességtől agresszívek leszünk?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011-06-13 15:46
Aki gyermekkorában majdnem minden nap fogyaszt édességet, a későbbiek során hajlamosabb lehet az agresszióra – hangzik egy aktuális brit tanulmány megállapítása.
Az öngyilkossági késztetés és hajlam kezelése jelentős mértékben függ az illető sajátos helyzetétől, beleértve az öngyilkosság kockázatának mértékét és azt, milyen lappangó problémák okozhatják.

A fenekelés következményei

MTI - 2010-04-16 09:13
Figyelembe véve egyéb tényezőket is, amelyek befolyásolhatják egy gyerek agresszivitását ötéves korára - például a szülői elhanyagolás, az anya depressziója és stressze, a már totyogóként jelentkező agresszív jellegű viselkedés -, a kutatók úgy találták, hogy az anyai agresszivitás gyerekkori agresszivitást kelt.

Az agresszió magyarázata

MTI - 2010-03-17 02:53
A kokain, az alkohol és a nikotin is hatással van az agy dopamin egyensúlyára, de az utóbbival kapcsolatba hozható több diszfunkció is, például az autizmus, a skizofrénia és a figyelemzavaros rendellenesség (ADHD).
A demens pácienseknél, akiknek többsége Alzheimer-kórban szenved, az antipszichotikumokat, a kórral együtt járó személyiségváltozás és az agresszív magatartás leküzdésére alkalmazzák. Kutatások ugyanakkor kimutatták, hogy ezek a készítmények lerövidítik az idős betegek életét.
Korábbi tanulmányok már bizonyították, hogy az oxitocin felerősíti a pozitív érzéseket, többek között a szülést megelőzően és a szexuális együttlét során is felszabadul.

A Napóleon-komplexus

KamaszPanasz - 2009-06-26 04:40
Napóleon komplexusnak azt a tünetegyüttest nevezzük, mely leginkább az alacsony emberekre jellemző. A betegség nevét egyre inkább alkalmazzák olyanokra is, akiknek valamiféle kisebbrendűségi érzéssel küzdenek, és állandóan túlkompenzálnak az élet egyéb területein, azaz ott próbálnak meg sokkal jobban érvényesülni, hogy eltereljék mások figyelmét az őket oly nagyon zavaró hibájukról.
A komoly mentális betegségek, mint a skizofrénia, a bipoláris rendellenesség és a súlyos depresszió, önmagában nem tesz bárki másnál erőszakosabbá valakit, ám a különböző szerekkel való visszaélés igen - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Intron A mellékhatásai

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-12-26 21:50
Tisztelt Doktornő/úr! Az édesapámnál (49, férfi) januárban melanoma malignum kórt diagnosztizáltak. A bal szem alsó szemhéjján jelent meg. Februárban eltávolították. Minden vizsgálat (csontizotóp, mellkas ct, hasi ct) negatív lett. Szegeden őrs

Gyermekpszihológus válaszát várom!

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás - 2012-04-22 23:30
Tisztelt dr nő/úr! Remélem jó helyre írok és kapok választ! Ikreim vannak 3.5 évessek eddig semmiféle pszihés problémánk nem volt a családom normális harmóniába él! A problémát a falszomszédaim okozzák. Mikor ide jöttünk lakni kislányok még soha

idegesség

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-09-03 12:53
Tisztelt Doktor Nő! Megszeretném tudni h mi lehet annak az oka annak h ideges vagy de olyan idegek jönnek rám h le tépem magamról a felsőt szétöröm a tányért vagy ami a kezem ügyébe akad az utcán is kiabálok veszekszek! elég ha csak rosszul szoln

Pszhiés problémák

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-08-17 11:31
A barátommal már 4 éve együtt vagyok.pszhiés problémái vannak.hamar felkapja a vizet apro dolgokon.egyik pillanatban jokedve van mig a másik pillanatban nagyon ideges lesz.ha ideges akkor néha durván viselkedik, utána megbánja.szeretnék rajta segiten

Depresszió és ingerlékenység

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-03-12 05:56
Férjem amióta együtt élünk, ingerlékeny.Néha dührohamot kap, ha nem egyezik a véleményünk.Folytonosan ócsárolja gyermekeimet, akik az első házasságomból születtek, de nem velünk laknak.Ha elmegyek hozzájuk, mert már önálló életet élnek, akkor az a go

Agreszivitás az anyával szemben

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás - 2011-02-22 19:48
Pszihitrián kezelik a fiamat, depresszió miatt évek óta. Nagyon gyakori az agresszivitása, dühhkitőrései, amit velem szemben alkalmaz. Sajnos fizikálisan is alkalmaz. Mit tegyek? Egy Anya,

Verekszik a gyerek

Orvos valaszol - Ujpál Zsófia - 2010-09-20 10:16
Tisztelt WEBBETEG! A kislanyom 2.5 eves es idonkent verekszik. Azert mondom hogy idonkent mert pl. bolcsodeben elofordul hogy legyint a gyerekek fele vagy meghuzza a hajukat, karmol, harap. Altalaban akkor teszi ha szeretne valamit es nem kapja me