• Idegi betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Pálvögyi Rita! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a páromnak van-e idegi alapon valamilyen betegsége? Forduljunk-e orvoshoz? A történet a következő: A párom ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, például nem bújok hozzá amikor ő azt mondja, kitör...elkezd ordibálni velem, csapkod, a falat ütögeti, lehord engem mindennek (a legcsúnyább kifejezésekkel), majd ha visszaszólok neki még jobban kitör és még jobban ordít, fenyegetőzik, remeg, rángatózik a feje. Sokszor félelmet kelt bennem.Volt hogy megrángatott, szembeköpött vagy épp megtépett, de csak akkor amikor ilyen rohama volt. Alapvetően semmi baj nem lenne vele, de ha ez rájön, nem áll meg előtte senki. Fenyegetőzik, hogy megöli magát, emellett sokszor arra kelek éjszaka, hogy remeg mellettem, mert halálfélelme van, sokszor fáj a feje, zsibbad a keze és teljesen gyerekes dolgokon akad ki...nem tudom elképzelni, hogy létezik ilyen, hogy egy általánosságban teljesen jószívű, odaadó és szerető személyiségű férfi hogy tehet ilyet.. valami okának lennie kell. Hosszú távon ez tűrhetetlen. Kérem írja le véleményét, sokat segítene vele. Előre is köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a agresszió témában

        Tisztelt Kérdező, Nem kérdés, hogy az indulati kontrollnak ilyen mértékű zavara kezelést kíván. A háttérben valószínűleg valamilyen személyiségzavar állhat. Fontos volna, ha meg tudná értetni a párjával, hogy saját - és mindkettőjük - érdekében keresse fel egy kollégámat. Gyógyszeres és/vagy pszichoterápia segíthet a kontroll javításában, az indulati robbanások fékezésében. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2015. január 05., 22:22; Megválaszolva: 2015. január 06., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.