Intron A mellékhatásai

Tisztelt Doktornő/úr! Az édesapámnál (49, férfi) januárban melanoma malignum kórt diagnosztizáltak. A bal szem alsó szemhéjján jelent meg. Februárban eltávolították. Minden vizsgálat (csontizotóp, mellkas ct, hasi ct) negatív lett. Szegeden őrszem nyirokcsomó műtétet terveztek, de ennek helyében júliusban elkezdődött az intron a 30 millios injekciós kezelés. A mellékhatásokról olvastunk, de édesapám esetében elég erőteljesen jelentkeztek ezek. Agresszív, hirtelen dührohamok kapják el. 15 évvel ezelőtt voltak alkohol problémái, ezt sikeresen leküzdötte akkor, de mára, 15 év után, az injekciós kezelés időtartama óta ez visszatért. Az lenne a kérdésem, hogy az intron a kezelés lehetaéges mellékhatásai közé tartozhat a szenvedély betegség visszatérése? Értesítsuk az orvost a dühromakról? Előfordulhat, hogy megszüntetik a kezelést? Tisztelettel és köszönettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza agresszió témában

Tisztelt Kérdező!

Igen, értesítsék a kezelőorvost. Az Intron A kezelés okozhat pszichés zavarokat, agresszivitást.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. december 26., 21:50; Megválaszolva: 2013. december 26., 22:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fél éve tartó probléma
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők