Óvodás téma

Óvodáskorban is tanulhat nyelvet a gyerek!

Több mint TestŐr

Másképpen tanulnak a felnőttek idegen nyelvet, és másképp a gyerekek. Az anyanyelvünket is egészen másképp tanuljuk, mint később az iskolában. Helen Doron az óvodás gyerekek számára 30 éve kidolgozott egy nyelvtanítási módszert, amit azóta is világszerte eredményesen használnak. Magyarországi látogatása alkalmával Vámos Erikának mesélt arról, hogy a kisgyerekek egész kiskorban annyi nyelvet képesek megtanulni, amennyit tanítanak nekik.

Orvos válaszol: Nem akarok oviba menni!

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, gyermekpszichológus

4,5 éves kislányomnak most indult el a középső csoport az oviban. Eddig semmilyen gondunk nem volt, imádott járni, délután alig lehetett elhozni az oviból. Most pedig ezt a három napot végigsírta az oviban. Ön szerint keressünk fel gyermekpszichológust? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Születési adottság a matematikai tudás?

drportal.hu

Feltétel nélkül elfogadjuk, hogy bizonyos emberek zenei-, képzőművészeti- vagy sporttehetséggel születnek. De vajon mi a helyzet a matematikával? Ennek elsajátítása is születési adottságon múlik, és vannak emberek, akik matematikai tehetséggel megáldva jönnek a világra?