Állkapocsízület téma

A fájó, kattogó állkapcson is segíthet a speciális torna

Semmelweis Egyetem

A fej-nyak területén elhelyezkedő izmok, rágóízületek megbetegedései a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak. Főbb tünetei a rágóizmok és az állkapocs ízületek fájdalma, a korlátozott szájnyitás, vagy akár a rágóízület recsegő, kattogó hangja.

Az állkapocsízület manuálterápiás kezelése

Tóth Réka gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta

Mi az oka, ha nem megfelelően működik ez az ízület? Milyen panaszokkal hozható összefüggésbe? Hogyan kezeljük? Milyen életkorban érdemes elkezdeni a terápiát?

Állkapocsízületi diagnosztika - A modern képalkotás szerepe a kivizsgálásban

Dr. Dobai Adrienn, radiológus szakorvos - Diagnostica.hu MR és CT centrum

Milyen betegségei lehetnek az állkapocsízületnek? Hogyan diagnosztizálhatók az állkapocsízületi betegségek? Milyen képalkotó módszer alkalmas az állkapocsízület diagnosztikájára?

Mi lehet az oka az állkapocs fájdalmának?

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus

Az állkapocsízület speciális tulajdonságai miatt többféle rendellenesség alakulhat ki, a tünetek többsége azonban az állkapocsízületen kívül ered.

Állkapocs próbléma

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tisztelt Doktor Úr! Novemberben múlt egy éve. hogy huzatot kaptam. Azóta a jobb állkapcsom nagyon sokszor fáj. Mintha a fülem is lüktetne. Első alkalommal a háziorvosom antibiotikumot írt fel. - nem tudom nagyra tátani a szám csak ha nyomom az á

Kérdés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt doktor úr/nő. 24 éves vagyok -férfi-. Mintegy 3 és fél, négy hónapja alakult ki a problémám. Fáj a bal oldali állkapocsízületem (inkább sajog mint fáj) , a gond az, hogy abból kialakul egy féloldali fejfájás (halánték leginkább és egy kics