Állkapocsízület téma

A fej-nyak területén elhelyezkedő izmok, rágóízületek megbetegedései a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak. Főbb tünetei a rágóizmok és az állkapocs ízületek fájdalma, a korlátozott szájnyitás, vagy akár a rágóízület recsegő, kattogó hangja.

Az állkapocsízület manuálterápiás kezelése

Tóth Réka gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta - 2021-11-08 11:03
Mi az oka, ha nem megfelelően működik ez az ízület? Milyen panaszokkal hozható összefüggésbe? Hogyan kezeljük? Milyen életkorban érdemes elkezdeni a terápiát?

Mi lehet az oka az állkapocs fájdalmának?

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2018-10-22 18:51
Az állkapocsízület speciális tulajdonságai miatt többféle rendellenesség alakulhat ki, a tünetek többsége azonban az állkapocsízületen kívül ered.

Állkapocs próbléma

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2015-02-16 19:51
Tisztelt Doktor Úr! Novemberben múlt egy éve. hogy huzatot kaptam. Azóta a jobb állkapcsom nagyon sokszor fáj. Mintha a fülem is lüktetne. Első alkalommal a háziorvosom antibiotikumot írt fel. - nem tudom nagyra tátani a szám csak ha nyomom az á

Kérdés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-11 21:03
Tisztelt doktor úr/nő. 24 éves vagyok -férfi-. Mintegy 3 és fél, négy hónapja alakult ki a problémám. Fáj a bal oldali állkapocsízületem (inkább sajog mint fáj) , a gond az, hogy abból kialakul egy féloldali fejfájás (halánték leginkább és egy kics