Az E-vitamin segít megelőzni a szívizmok leépülését az infarktus után?

szerző: Szegő Miklós, fordító - WEBBeteg
lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos frissítve:

Azonfelül, hogy az E-vitamint a szépség vitaminjának is nevezik, mert fontos szerepe van a bőr- és a hajápolásban, ennél lényegesen több jó hatása is van. Elsősorban azért, mert erős antioxidáns.

Az antioxidánsok eltávolítják a sejtstruktúrát veszélyeztető szabad gyököket. E-vitamin szedésével erősíthetjük immunrendszerünket.

E-vitamin és szívizom

A Redox Biologyban közzétett preklinikai vizsgálatról szóló tanulmány kifejti, hogy a szakértők fontosnak tartják az α-TOH (E-vitamin) terápiát a szívroham után kezelt betegek esetében. Ez ugyanis - az elképzelésük szerint - segít megelőzni a szívizmok elhalását az infarktust követően.

Egy már jóváhagyott E-vitamin készítmény tesztelését kezdték meg a Baker Intézetben, amelynek helyettes vezetője, Karlheinz Peter professzor úgy nyilatkozott, hogy “azt tervezzük, hogy érzékeny mágneses rezonancia képalkotó módszerrel bebizonyíthatjuk, hogy a szívizom működése megmarad”. A szóban forgó tanulmányban megadott E-vitamin-dózisokat az Európai Bizottság Élelmiszerügyi Tudományos Bizottsága már jóváhagyta.

A vizsgálatok sora elkezdődött. Bár még nem tudható, hogy milyen eredménnyel végződnek, mindenesetre, ha igaznak bizonyul, amit a kutatók remélnek, akkor ez gyökeresen megjavíthatja mindazok életkilátásait, akik infarktuson estek át, hiszen nem mindegy, hogy a szívizmuk hány százaléka károsodott és mennyi maradt épen az infarktus során.

Tovább Az infarktus kezelési lehetőségei

WEBBeteg logóForrás: WEBBeteg
Szegő Miklós, fordító; medicalxpress.com

Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.