• E-vitamin témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia
        Az E-vitamin (alfa-tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Sokan úgy vélik, a daganatos megbetegedések idején szedett nagy mennyiségű C- vagy E-vitaminnal a daganat növekedését meg lehet állítani. Sokan szedik ezt a két népszerű vitamint táplálék-kiegészítőként, azt remélve, hogy ezáltal védve lesznek a daganatok kialakulásával szemben.
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Nem mindegy, hogy milyen vitamint fogyasztunk, mert akár ártalmas is lehet. Legalábbis ezt derítették ki amerikai tudósok, kik több mint 70 ezer ember bevonásával végeztek egy a vitaminok hatásaira irányuló vizsgálatot.
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        A szelén olyan mikroelem, amely mindössze 10-15 mg mennyiségben található meg az ember szervezetében, jelenléte mégis sokrétű biológiai hatást közvetít. A szelén legnagyobb része a lágy szövetekben, kiváltképp a májsejtekben található meg. A táplálékkal vesszük föl a szervezetbe.
        WEBBeteg
        Olvastam, hogy E-vitamin kapszulával és C-vitaminnal sokat lehet javítani a koleszterinszinten. Igaz ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.