Csillagokat lát a gyerekem, mitől lehet ez? - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Kislányom 4,5 éves, és arra panaszkodik, hogy csillagokat lát. Elmondása szerint mindig lát kis fényeket reggel és este játék közben.Ezek sárga vagy fekete kis pontok, csillagok a szeme előtt mindenhol. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Néha a gyerekek nem tudják pontosan megnevezni mit észlelnek és gyakran többszöri rákérdezésre erősítik meg ezeket, ezt szoktuk gyakran tapasztalni amikor például fejfájásra panaszkodnak a kicsik.

A "csillag látás"-t az ideghártya átmeneti vérkeringési zavara is okozhatja, főleg ha mindkét szem előtt észleli.

Gyermekekben ez általában hirtelen növekedés, a vérnyomás lassabb alkalmazkodása a testhelyzet változtatása során, enyhe vérszegénység stb. okozhatja.

Ha a szemészeten minden rendben volt 2 hónapja, akkor a gyermekorvost lenne érdemes felkeresni. Vérnyomást mérni hirtelen felállás, leguggolás után stb.

Általában maguktól meg szoktak szűnni ezek a panaszok, csak érdemes figyelni rá.

(WEBBeteg - Dr .Papp Júlia szemész szakorvos)

TÖLTSE KI A TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDÓ TUDÁSTESZTÜNKET!

Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Szemhéj-remegés

A szemhéj remegése kellemetlen tünet, mely mögött általában kimerültség, stressz vagy a szem megerőltetése áll. Előfordulhat azonban az is, hogy...

Milyen kapcsolat van az Omega-3 és a...

Mint ismeretes, az Omega-zsírok olyan zsírsavak, melyek kémiai szerkezetében kettős kötések találhatók. Ezek a kettős kötések teszik lehetővé...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.