Mit tehet, ha belenyilall a fájdalom?

Támogatott tartalom
megjelent:

A borongós őszi és téli havas napokon nincs kedvünk kimozdulni, ezért többet ülünk egy helyben, legtöbbször a számítógép vagy a televízió előtt. A hosszú ideig tartó mozdulatlanság miatt könnyebben megfájdulhat a hátunk. Ha pedig kimozdulunk könnyen elcsúszhatunk a vizes vagy jeges járdán, vagy könnyen megsérülhetünk sportolás közben is. Mit tehetünk ilyenkor?(x)

Derékfájós férfiAz emberek többsége ülőmunkát végez, autóval közlekedik és mozgásszegény életmódot folytat, ami az ízületek egészsége szempontjából káros. Az őszi és téli időjárás még inkább kedvez az ízületi betegségeknek, ugyanis ilyenkor még inkább behúzódik az ember az otthonába, és még az átlagostól is kevesebbet mozog.

A rossz idő nemcsak benti programokra kényszeríti az embert, hanem a változékony időjárás miatt gyakoribbak lehetnek az ízületi panaszok, és megnövekedhet a balesetek száma is. A csúszós utakon könnyebben eleshetünk, zúzódást, húzódást vagy egyéb sérülést szerezhetünk.

Előzze meg a húzódásokat, sérüléseket!

Megfelelő odafigyeléssel elkerülhetjük, megelőzhetjük, de legalábbis enyhíthetjük a mozgásszervi panaszok kialakulását.

  • Ha számítógép előtt ül, figyeljen a testtartására!
  • Csúszós, esős időben, viseljen az időjárásnak megfelelő lábbelit!
  • Mozogjon rendszeresen! Rossz idő esetén menjen el uszodába vagy csoportos órára!
  • Amíg az időjárás engedi, járjon gyalog vagy kerékpárral dolgozni!
  • Táplálkozzon változatosan és kiegyensúlyozottan, ezzel sokat tehet ízületei egészségéért!

Sajnos megfelelő körültekintéssel és óvatossággal sem előzhetőek meg az olyan balesetek, amitől fájdalmat érezhetünk, ilyenkor jó, ha kéznél van egy fájdalomcsillapító készítmény.

Ne hagyja kezeletlenül!

fájdalomA szervezet fájdalommal jelez, ha valami nincs rendben, ezért minden esetben komolyan kell venni. Számos formában előfordulhat, de a kezelés mindig a fájdalom jellegétől függ.

  • Az akut fájdalom rendszerint könnyen felismerhető, ugyanis hirtelen jelentkezik és általában éles jellegű.
  • Fájdalom, melegség, bőrpír és duzzanat tünetegyüttes akut gyulladásra utalhat, ami mozgáskorlátozottságot okozhat, megnehezítve ezzel a gyulladt testrész mozgatását.

Fontos, hogy a fájdalmat minden esetben kezelni kell, ezzel megelőzhetjük a krónikus fájdalom kialakulását. További információért keresse fel kezelőorvosát!

Ha belenyilall a fájdalom…

ketodex termékfotóA Ketodex hatékony és gyors fájdalomcsillapító, mely enyhe vagy középsúlyos fájdalmak, így például akut mozgásszervi panaszok tüneti kezelésére használható. A vény nélkül kapható egyedülálló fájdalomcsillapító- és gyulladáscsökkentő gyógyszer dexketoprofen hatóanyagot tartalmaz, ennek köszönhetően hatékony, gyors és jól tolerálható készítmény. Gyors felszívódásának köszönhetően hatékonyan enyhíti az akut mozgásszervi fájdalmakat (pl.: hátfájás, lumbágó, bokasérülés). A Ketodex filmtablettát és granulátumot (vízben gyorsan oldódó por) laktózérzékeny betegek is alkalmazhatják.

További információ: www.ketodex.hu

KTIE140825

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Cikkajánló

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Szilágyi Annamária, ortopéd sebész, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
WEBBeteg - Dr. Rybaltovszki Henrik, ortopéd-traumatológus
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.