Reflux és gyomorfekély

Reflux és gyomorfekély

Savas reflux és gégeproblémák

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2014-12-18 05:21

A savas emésztési zavar, a gyomorégés általában égő mellkasi fájdalmat okoz a szegycsont mögött. Amikor a nyelőcső alsó záróizma nem működik rendesen, vagy ellazul, a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, ám előfordulhat, hogy mellkasi fájdalom helyett/mellett torokfájást és savanyú ízérzetet okoz a szájban.

Reflux gyomorbántalmak nélkül? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2014-11-22 20:11

A torkomban, a nyelőcsövemben és a mellkasomban hónapok óta égető érzés kínoz. Lehetséges, hogy refluxom van akkor is, ha nem fáj a hasam? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből

Reflux - Fizikai megterhelés és gyomorégés

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2014-11-08 23:11

A testmozgás kiválthatja gyomorégést, ha a nyelőcső alsó záróizom gyenge vagy túl laza és a az étel vagy a gyomorsav a gyomorból visszaáramlik a nyelőcsőbe. A fizikai terhelés okozta gyomorégést bizonyos élelmiszerek – különösen a csípős és savanyú ételek, szénsavas üdítők, a kávé, csoki és alkohol - is kiválthatják.

Gyermekkori reflux

WEBBeteg
2014-06-19 07:38

16 hónapos kisfiamnál refluxot állapítottak meg. Szeretném tudni, hogyan segíthetnék neki? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Reflux és utazás - Hasznos tippek

WEBBeteg/WebMD
2014-06-17 14:37

Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.

Betegséget okozó tartós állástalanság: mentőöv a bajban

WEBBeteg/T.A.,újságíró
2013-09-23 13:21

A munkaügyi központokban tartanak a depressziós, lelki beteg álláskeresőktől, márpedig a hozzájuk fordulók többsége pszichés problémákkal küzd. Ördögi a kör, ugyanis a szorongás gátolja a segítségnyújtást, a megfelelő munka megtalálását. Szerencsére van kiút!

Reflux - Életmódtanácsok mindenkinek

Medipress
2013-01-19 19:03

A patikákban kapható savkötők és receptre kapható gyógyszerek a legtöbbet használt megoldások a reflux betegség kezelésében. Sajnos azonban komolyabb esetekben a sebészeti beavatkozás is szükséges lehet a beteg állapotának javításához.