Lélegezhetünk jobban is?

Szponzorált tartalom
megjelent:

A légzés egyszerű, ugye? Belégzés. Kilégzés. Ismétlés. Automatikusan történik. Naponta több mint 23 000-szer lélegzünk anélkül, hogy egyáltalán gondolnánk rá. De vajon jobban is lélegezhetünk? És miért lehet érdemes figyelnünk rá? (x)

Légzésünkre nem igazán figyelünk oda tudatosabban, csak néhány olyan alkalommal, mint a jóga, a meditáció vagy egyéb légzésgyakorlatok. A lassú légzés gyakorlása azonban fizikai, érzelmi és mentális egészségünkre is jótékony hatással bírhat.

Valóban működik a lassú kilégzés?

A lassú, kontrollált légzési technikák előnyeit már évezredek óta ismerjük, ugyanis a tudatos légzés segíthet a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a stressz, a szorongás és a fájdalom szinten tartásában vagy csökkentésében.

A lassú légzés azt üzeni az idegrendszernek, hogy nem áll készültségben, minden rendben van, nem kell menekülni, így ez a pihenés eszközéül is szolgálhat, ráadásul valóban csökkentheti a stressz-szintet egy pár perces légzésgyakorlat vagy meditáció.

Hogyan és mikor?

Eleinte napi 2-3 perc is soknak tűnhet, ha tudatosan figyelünk légzésünkre, ezáltal pedig saját magunkra. Állíthatunk időzítőt egy csendesebb napszakban, amikor pár percet arra szánunk, hogy becsukjuk a szemünket, majd egy lassú, mély belégzést követi a lassú, hosszú kilégzés.

Hogyan lélegezzünk be?

Tegye a kezét a mellkasára és a másikat a hasára. Lélegezzen lassan be az orrán keresztül a hasába. A hason lévő kéznek kell mozognia, nem a mellkason lévőnek. Töltse fel a hasát levegővel, és álljon meg, amikor tele van.

Hogyan lélegezzünk ki?

Végezze a kilégzést szájon keresztül. Kezdje olyan lassan, amilyen lassan csak tudja. Lélegezzen ki minden levegőt. Érezze, ahogy a hasán lévő keze ismét mozog. Tartson pár másodperc szünetet a következő belégzés előtt.

Ha ez a technika már megy, lehet emelni a percek hosszúságát és 4-6 percig ismételni ezt a gyakorlatot. Kezdetben nem mindenki tud teljesen csak a légzésére figyelni, cikázhatnak közben a gondolatok, ilyenkor érdemes némi nyugtató zenét hallgatni, ami segíthet a koncentrálásban.

Heaze Shift a légzés szabályozására

Heaze ShiftekA Heaze Shift egy innovatív eszköz, amely gyors segítséget nyújthat a légzés szabályozásában mindössze nyolc másodperc alatt. Használata során az orron keresztül történik a belégzés, majd a Shiften keresztül a kilélegzés. Ez az elnyújtott kilégzési folyamat jótékony hatással lehet az emberi szervezetre.

Nemesacélből készült, mely nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem tartósságot és allergiamentességet is biztosít.

A Heaze Shift segíthet:

  • a stressz, szorongás és pánikbetegség csökkentésében,
  • a dohányzásról való leszokásban,
  • és javíthatja a koncentrációt és az alvás minőségét.

A Heaze Shiftjeit itt tekintheti meg.

A shiftet úgy tervezték, hogy nyakláncként hordva folyamatosan a viselőjével lehessen, így biztosítva, hogy mindig kéznél legyen, amikor a legnagyobb szükség van rá. A shift használata során végzett lassú és hosszú kilégzés mozdulata hasonlít a dohányzás folyamatára, ami segíthet a dohányzóknak a cigarettázáshoz kapcsolódó fizikai szokások leküzdésében.

Miben segíthet a Heaze Shift?

Felhasznált irodalom:

Frissítve: 2024.03.21. 12:02, Megjelent: 2024.03.21. 12:02
Címkék: Légzés téma

Cikkajánló

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Sohajda Fanni, fordító
Tüdőközpont - Dr. Tárnok Ildikó, tüdőgyógyász, allergológus
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.