Mit tehetünk a hüvely természetes egyensúlyának helyreállításáért és fenntartásáért?

Szponzorált tartalom
frissítve:

A test intim egészsége minden nő életében kulcsszerepet tölt be. A különböző életszakaszokban a hüvelyflóra összetétele a hormonális változások miatt élettanilag is változik, azonban mindvégig fontos odafigyelni az egészséges hüvelyflóra biztosítására. (x)

Ez azonban közel sem egyszerű, mivel számtalan tényező van hatással a szervezetre, ezáltal a hüvelyre is. A védekezésben elsődleges szerepet az egészséges hüvelyflóra fenntartása kapja, viszont, ha megsérül, nagyon fontos a gyors helyreállítása.

Mit tehetünk ezért?

törökülésben ülő nőkA test legérzékenyebb területe, a hüvely, ami rengeteg veszélynek van kitéve nap, mint nap. A megfelelő hüvelyi komfort érzetet biztosítani minden életkorban fontos, a fellépő panaszokat pedig orvosolni kell. Kellemetlen intim tünetekkel, hüvelyi folyással, viszketéssel, hüvelyszárazsággal vagy gyulladással minden nő találkozik élete során.

Állhat a háttérben a terhesség, a menstruáció, valamint a klimax idején jelentkező hormonális változás, különböző gyógyszerek, főleg antibiotikumok szedése, a gombás fertőzések elleni kezelések. Az egészséges, biológiai egyensúlyi állapotban lévő hüvely természetes védőmechanizmusokkal rendelkezik a fertőzések kivédésére.

Ezt a védő hatást többek között a lactobacillusok fejtik ki azáltal, hogy tejsavat és egyéb, fertőzéseket kivédő anyagokat termelnek. A lactobacillus domináns flóra a tejsav termeléssel beállítja és fenntartja a savi pH-t, ami a legtöbb patogén kórokozó elszaporodását is akadályozza.

Számos készítmény elérhető ennek folyamatnak a támogatására.

Azok a termékek, amelyek „csak” lactobacillusokat tartalmaznak, azzal a szándékkal lettek kifejlesztve, hogy megtartsák vagy rendezzék a lactobacillus domináns hüvelyflórát, de a hüvelyben lévő aktuális körülmények befolyással lehetnek a funkcióképes lactobacillusok megtelepedésére és/vagy túlélésére.

Nők a fűbenAzok a készítmények, amelyek „csak” tejsavat tartalmaznak, a lactobacillust nem pótolják, csupán javítják a Lactobacillus flóra visszaépülésének esélyét azzal, hogy a savas közeget átmenetileg biztosítják. A Gynoflor hüvelytabletta két olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek több irányból is támogatják az egészséges hüvelyflóra fenntartását.

A L. acidophilus helyreállítja az egészséges hüvelyflórát mivel természetes úton tejsavat és hidrogén-peroxidot termel, amik gátolják a patogén mikroorganizmusok szaporodását.

Előnyösen hasznosul a hüvelytabletta gyártásához használt laktóz is, mivel ez az induló tápanyag a lactobacillusoknak addig, amíg a hüvelyhám regenerálódik, és elkezd megfelelő mennyiségű glikogént termelni.

vidám nőkA másik hatóanyag a lokális hatású, nagyon alacsony dózisú ösztriol, ami egy természetes női nemi hormon. Biztosítja a jó vérkeringést a hüvely hámszövetében, valamint, hogy a hámréteg megfelelően vastag, rugalmas és nedves legyen. Stimulálja továbbá a hüvelyhám érését is, ami a hüvelyváladékban lévő glikogén mennyiségének növekedését eredményezi, ami tápanyagforrást jelent a laktobacillusoknak. Az ösztriol elősegíti továbbá a lactobacillusok hüvelyhámhoz történő tapadását, ezzel is segítve a gyors, hatékony és tartós hatást.

A Gynoflor tehát egyedi, egymás hatását potencírozó kettős összetételével egy olyan gyógyszerkészítmény, ami egy termékben összesíti mindazokat az előnyöket, ami a domináns hüvelyi környezet és a hüvelyhám tartós helyreállításához és megőrzéséhez szükséges.

Vény nélkül kapható gyógyszer
Hatóanyag: Lactobacillus acidophilus és ösztriol
Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft. 1119 Budapest, Fehérvári út 99.
GYN -2023.10/1, lezárás dátuma: 2023.10.02.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.