Fogászati mikroszkóp: Mi ez és mire jó?

Szerző: Szponzorált tartalom
Megjelent: 2022.03.21

A fogászaton belül egyre gyakrabban jöhet szembe a mikroszkópos fogászat fogalma. Kérdő, hogy mégis hogyan alkalmazható egy mikroszkóp a fogászatban, egyáltalán miért jó az, ha ilyen fogászatot választunk? Erre adjuk meg a választ cikkünkben! (x)

Mi is a fogászati mikroszkóp?Mi is a fogászati mikroszkóp?

A fogászati mikroszkóp a fogászati technológiák egyik leghatékonyabb fejlesztése, amely lehetővé teszi a még precízebb és hatékonyabb fogászati kezeléseket. A fogászati mikroszkóp segítségével akár 20-30 szoros nagyításban láthatja a fogorvos a kezelendő felületet, ezzel még pontosabb ellátást biztosíthat a fogászati székben ülőnek. A mikroszkóp nagyban segítheti a fogorvos munkáját nem csak a kezelések precízebb elvégzésében, de a diagnosztika során is egy fogászati probléma meghatározásánál.

Milyen előnyei vannak a fogászati mikroszkópnak?

Ez a fejlett technológia számtalan előnyt nyújt a fogászatban, amellyel a páciensek és a fogorvosok is egyaránt jól járnak. A fogászati problémák felderítésénél sokkal konkrétabban meghatározhatóvá válik az adott probléma hátterében álló ok, ezáltal a kezelési terv felállítása hatékonyabb lehet, valamint maga a kezelés menete egyaránt. A pontosabb kórkép felállítása segítségével a kezelések sikeressége magasabb arányban végezhetők el. Egyes problémák esetén akár egy sérült fog kihúzástól való megmentését szolgálhatja.

Milyen fogászati problémákra jelenthet megoldást?

A legtöbb esetben a fogászati mikroszkópot a gyökérkezeléshez szokták használni, hiszen ez az a fogászati kezelés, amelynek pontosságán múlthat a fog kihúzástól való megmentése. A gyökérkezelést a fog gyulladása esetén alkalmazzák, amikor is a fogban található dentin valamilyen külső hatásra szabaddá válik, ezáltal ki van téve a különböző baktériumoknak és szennyeződéseknek. Ezekre a szennyeződésekre, baktériumokra reagál a szervezet gyulladással, hiszen próbál megküzdeni a külső „betolakodókkal”. Ez a fogbélgyulladás általában fogérzékenységgel, de inkább erős fogfájással járhat. Amennyiben fogfájdalmat érez, érdemes mielőbb felkeresnie fogorvosát, hiszen magától a gyulladás nem fog elmúlni, azt mielőbb kezeltetni szükséges szakember segítségével. A mikroszkópos gyökérkezelés az egyik leghatékonyabb és fájdalommentesebb eljárás ebben az esetben.

Hogyan válasszak mikroszkópos fogászatot?

Ugyan ma már sok fogászaton alkalmazzák a fogászati mikroszkópokat, a legjobb, ha olyan helyet választunk, ahol magas szakmai tudással rendelkeznek az ilyenfajta berendezéseket illetően. A PureDental Fogászatán precíz és fájdalommentes kezelésekkel várják Önt, ahol a fogászati mikroszkóp segítségével még hatékonyabb, gyorsabb megoldásokkal találkozhat.

Ha Ön is szeretne olyan fogászatot, ahol mikroszkópos kezelést alkalmaznak foga megmentésére és a fogfájdalom megszüntetésére, akkor válassza a PureDental Fogászatát! Kérjen időpontot rendelőjükbe az alábbi linkre kattintva: mikroszkópos fogászat!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Az örömérzet hiánya kihat az élet minden területére.

Egészség Egészség

Szerves és szervetlen sók az étrend-kiegészítőkben, gyógyszerekben.

Vércsoportok és a 60 év alattiak...

Úgy tűnik, hogy a vércsoport jelentős befolyással van a stroke-kockázatra: A 0-s vércsoportúak rizikója átlagosan nagyjából 12 százalékkal...

Színtelen, szagtalan, életveszélyes:...

Azoknak, akik kandallóval, kályhával vagy kazánnal tervezik átvészelni az idei fűtésszezont, a szén-monoxid mérgezés veszélyeire éppoly...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.