Ez a különleges molekula védi az orrunkat

Szponzorált tartalom
megjelent:

Mindannyiunk rémálma az éberen, orrfújással eltöltött éjszaka. A gyakori vagy állandó orrdugulás nemcsak kellemetlen, hanem rontja az ízérzékelést, valamint az alvást is megzavarja - ha pedig elhanyagoljuk, akár szövődmények is kialakulhatnak. (x)

Az orrunk csapdát állít a kórokózoknak

A téli időszakban könnyű megfázni, mert a náthát okozó vírusok a nyirkos, hideg időt kedvelik, ilyenkor könnyebben terjednek, bárhol el lehet őket kapni. De télen nemcsak a nátha és az azzal járó kellemetlen tünetek viselik meg az orrnyálkahártyát, hanem a szárító hatású hideg levegő és a fűtés is. Az orrunk olyan a szervezetünk számára, mint egy kapu, amelyen keresztül számos kórokozó próbál bejutni.

Az orrjáratainkban található egészséges mennyiségű váladék pedig csapdaként szolgál, a mikroorganizmusok ugyanis a váladékban fennakadnak és így nem tudnak bejutni a szervezetbe. A nyálkahártyánkra azért is kell nagyon vigyáznunk, mert ha kiszárad, a kórokozók könnyebben átjutnak a védelmi rendszeren, így hamarabb megbetegszünk.

A maszkviselés fontos, ám az is száríthatja az orrnyálkahártyát

Nagyon fontos tehát, hogy a téli időszakban mindent megtegyünk nyálkahártyánk épségének megóvásáért. A maszkviselés is száríthatja az orrnyálkahártyánkat, a maszk alatt ugyanis magasabb a hőmérséklet, és ezért kevesebb nedvesség jut az orrunkba. Használat előtt érdemes a maszkot lehűteni, valamint sok folyadékot fogyasztani, mert a folyadék az orrnyálkahártyát is hidratálja. A náthára nincsen gyógyszer, de tüneti kezeléssel elviselhetőbbé tehetjük azt a néhány kellemetlen napot. Ráadásul ez nemcsak kényelmi szempontból jó, hanem a gyógyulást is segíti.

Reventil orrspray

Segít az egysejtűek „titkos fegyvere”

Az óvintézkedések mellett mi is használhatjuk az egysejtűek titkos fegyverét, az ectoint. Ezt a különleges molekulát néhány évtizede fedezték fel a tudósok. Kíváncsiak voltak, mi lehet az oka annak, hogy bizonyos élőlények képesek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderítették, hogy ezeket az egysejtűeket egy speciális molekula, az ectoin védi. Az ectoin megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. Ez a „titkos fegyver” lett a Reventil orrspray legfontosabb összetevője, hiszen ha az ectoin jól működik a természetben, akkor az ember számára is hasznos lehet.

A Reventil orrspray mérsékli a megfázás kellemetlen orrtüneteit, véd a kiszáradástól, csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását és óvja azt a kiszáradástól. A természetes eredetű összetevőket tartalmazó Reventil orrspray recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Frissítve: 2021.12.01. 08:23, Megjelent: 2021.12.01. 08:23
Címkék: Orrdugulás téma

Cikkajánló

Orrdugulás
Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé, és ez alatt a 0,1 mp töredéke alatt felmelegíti, párásítja és megtisztítja az áthaladó levegőt. Ehhez viszont ép strukturális és funkcionális viszonyok szükségesek, hogy az orr megfelelően szeleljen, vagyis átjárható legyen.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.