Összefogással a cukorbetegekért!

Szerző: Diabvilág

Diabétesz Kontroll Program –
új kezdeményezés a 2-es típusú cukorbetegek motiválásában

Regisztráljon a Diabétesz Kontroll Programba

Manapság egyre többet hallunk a népbetegséggé növő diabétesz mind gyakoribb előfordulásáról, ami jelenleg a magyar lakosság több mint 10%-át érinti. Súlyos szövődményei közé tartoznak a szív- és érrendszeri megbetegedések, agyvérzés, veseelégtelenség, vakság, szexuális zavarok, és ide sorolhatjuk a cukorbetegség miatt elvégzett éves szinten kb. 10.000 végtagamputációt is! Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés fontosságát, amelynek alapfeltétele a gyökeres életmódváltás, és az egészségtudatos szemlélet kialakítása a mindennapokban.

Ebben nyújt segítséget a Diabétesz Kontroll Program, amelynek célja, hogy egyedülálló módon hívja fel a figyelmet a diabétesz legfontosabb problémáira, választ adjon a hétköznapok gyakorlati kérdéseire, és hasznos tanácsokat nyújtson a betegség kezelésére. A Diabétesz Kontroll Program csomagban megtalálhatók a gyógyszeres kezeléssel, vércukor-önellenőrzéssel, testmozgással, táplálkozással, lábápolással kapcsolatos tudnivalók, amelyek megkönnyítik a 2-es típusú cukorbetegek mindennapjait. Ezen felül, a Program különlegességeként a résztvevők igénybevehetik a Támogatók kínálta egyedi kedvezményeket, ajánlatokat is.

Hol találkozhat a Programmal?

A Program kezdő csomagját azon háziorvosok és szakorvosok adják át a frissen diagnosztizált 2-es típusú cukorbetegeknek, akik elhivatottak a diabétesz elleni harcban, és fontosnak tartják a megfelelő, mindenre kiterjedő tájékoztatást a betegséggel kapcsolatban.

A Diabétesz Kontroll Program egyik alappillére a vércukor-önellenőrzés. Ehhez nyújt támogatást a Roche által kifejlesztett 360˚ View Átfogó Vércukorszint-értékelő Rendszer, amelynek segítségével Ön és kezelőorvosa sokkal pontosabb és több információhoz juthatnak az Ön anyagcsere-állapotáról. A Rendszer lényege, hogy negyedévente három napon keresztül mérje meg vércukorszintjét minden főétkezés előtt és másfél-két órával utána, majd lefekvés előtt. Az így kapott háromnapos vércukorprofil segítségével tisztán láthatók az összefüggések a táplálkozás, a testmozgás és a vércukorszint alakulásai között, és nem utolsó sorban kezelőorvosa is könnyebben tudja kialakítani, vagy adott esetben módosítani az Ön terápiáját.

Ha Ön 2-es típusú cukorbeteg, illetve fontosnak tartja, hogy egészségtudatosan élje életét, látogasson el az új cukorbeteg portálra, ahol számos hasznos információn kívül megtalálja a Diabétesz Kontroll Program Online felületét is. Megismerkedhet továbbá a cukorbetegség kulcsfogalmaival, az életmódváltáshoz szükséges ötletekkel, tanácsokkal, valamint az önellenőrzés mikéntjével. Az online Program azok számára is nagyszerű lehetőséget nyújt, akik egyszerűen csak kíváncsiak szervezetük anyagcsere-állapotára.

Regisztráljon, és élvezze a Diabétesz Kontroll Program Online előnyeit! Cukorbetegséggel kapcsolatos tudását továbbfejlesztheti interaktív, játékos módon; a mért vércukorértékeit rögzítheti az online 360˚ View adatlapba, illetve vércukorprofilját akár tovább is küldheti elektronikusan kezelőorvosának. Mindeközben résztvehet egy nyereményjátékban is, ahol esélyes lehet a több száz ajándék egyikének megnyerésére, vagy akár gazdája lehet a fődíjnak, egy kétszemélyes, két éjszakás wellness hétvégének.

A Diabétesz Kontroll Program létrehozói, a Roche Magyarország Kft., a Merck Kft., a Scholl termékek forgalmazója, a Reckitt-Benckiser Magyarország Kft., valamint az ország piacvezető egészségpénztára, az OTP Egészségpénztár bíznak abban, hogy a Diabétesz Kontroll Program, valamint a Program online változata segítséget nyújt a diabétesz hatékony menedzselésében, a megelőzésében, és az egészségtudatos életmód mind szélesebb körű terjesztésében.

Csatlakozzon Ön is a Diabétesz Kontroll Programhoz, ha fontosnak tartja családja és saját egészségét!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá?

Elhízás Elhízás

Eltérések a laboreredményben. Mire figyeljünk?

A flurona nem új vírusmutáció

A flurona nem új koronavírus-mutáció - mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Cukorbetegségre utaló...

A diabetes mellitus (cukorbetegség) diagnosztikája alapvetően vérvételen alapul. A diagnózishoz vezető vérvétel mindig vénás vérből történik...

Befolyásolhatja a gépkocsivezetést...

Sokan cukorbetegen is volán mögé ülnek a könnyebb és gyorsabb közlekedés érdekében. Vajon mire/mikre érdemes odafigyelniük vezetés előtt, közben...

Újabb változás lesz, ezentúl ezt...

Július 20. után hiába is keresnénk a diabetikus jelöléseket a termékeken. Fontos változás, amiről már a WEBBeteg.hu is beszámolt: EU-rendelet...

A cukorbetegek is ihatnak bort?

A bor mértékkel fogyasztva a legegészségesebb ital - Louis Pasteur francia mikrobiológus, a veszettség elleni oltóanyag kifejlesztője is így gondolta....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.