Használd a fejed! - A fejtetvesség terjedésének okai

Szerző: Hedrin - Támogatott tartalom

A fejtetvesség terjedésének leggyakoribb oka az ismeretek hiánya. Vajon mennyit tudunk a fejtetűről azon kívül, hogy valami ronda izé, ami viszket? Általában nem is akarunk rágondolni, és ezzel nincs is semmi baj. (x)

Baj csak akkor van, ha észrevesszük, hogy gyermekünk vakarózik, és kiderül, hogy az oviban, iskolában tetűriadót fújtak. Ilyenkor jó tudni, mi a helyes teendő. Most ebben nyújtunk egy kis segítséget.

Szárnyas fejvadász és más babonák

 • A tetű csak a koszos, ápolatlan hajban él, és szaporodik. Nem igaz, ugyanis a tetű nem válogat. Neki egy a lényeg, hogy táplálkozni és szaporodni tudjon.
 • A tetű átugrik, vagy átrepül egyik fejből a másikba. Nem igaz. Kapaszkodó lábai ugrásra alkalmatlanok, szárnyai pedig elcsökevényesedtek, így repülésre képtelen. Összedugott fejre egyikről a másikra át tud mászni, vagy sapkán, fésűn, párnán keresztül közvetlen érintkezéssel kerülhet át más emberbe.
 • A legjobb megoldás, ha a gyerek haját leborotváljuk, vagy nagyon rövidre vágjuk. Nem igaz. A fejtetű a fejbőr közvetlen közelében él, már a 2mm hosszúságú haj is elég hosszú ahhoz, hogy rá tudjon kapaszkodni.

Hatékony tetűirtás

A fejtetvesség kezelési lehetőségei

Napjainkban nagyon sok fajta termék közül választhat a szülő a fejtetvesség kezeléséhez. Gyógyszertárakban, gyógynövény szaküzletekben recept nélkül hozzá juthat bárki.
A tetűirtók alapvetően két csoportra oszthatók:

Vegyi anyagot tartalmazó szerek

 • Rovarölő szert tartalmaznak.
 • Kellemetlen szúrós szagúak
 • Veszélyes, mert bőr-, és , légzőszervi irritációt okozhat.
 • Gyakori kezelés esetén rezisztencia alakulhat ki.

Vegyi anyagot nem tartalmazó, fizikai hatású szerek

 • Ezek nem tartalmaznak vegyi anyagot.
 • Fizikai úton pusztítják el a fejtetveket. A hatóanyag eltömíti a tetű légzőnyílásait és szívó szájszervét, ami következtében a tetvek életképtelenné válnak és elpusztulnak.
 • Teljesen szagtalanok
 • Nem okoz bőrirritációt, és légzőszervi irritációt sem.

Hedrin

Látható tehát, hogy a fizikai úton ható szerek számos előnnyel rendelkeznek, amelyek kíméletesek a fejbőrhöz, de kíméletlenek a tetűvel szemben. A Hedrin tetűirtó szer biztonságos és kíméletes megoldás a tetvesség hatékony kezelésére. Klinikai tanulmányok igazolják, hogy mindössze két kezelés elegendő ahhoz, hogy a tetvességet 100%-osan felszámoljuk. Akárhogy is döntünk, a legfontosabb, hogy a tetűt időben észrevegyük, értesítsük a közösséget amelyben tartózkodunk és szakszerűen kezeljük a problémát.

Módosítva: 2011.10.06 15:59, Megjelenés: 2011.10.06 15:59
Címkék: Tetűírtó
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Tehet-e a krónikus stressz az allergia...

Hogyan erősödnek fel a szomatikus (testi) tünetek a pszichét ért stresszfaktorok megjelenésével? Hogyan függ össze a krónikus gyulladás és a...

Majomhimlő - Hatra emelkedett a...

Hatra emelkedett a magyarországi majomhimlős fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.