• Megkapta halott vőlegényének spermáját

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy New York-i bíróság engedélyezte, így az utolsó pillanatban sikerült mintát szereznie halott vőlegénye spermájából egy nőnek pénteken, így lehet még egy gyereke hirtelen elhunyt társától - számolt be a különös történetről a BBC internetes hírportálja vasárnap.

    Gisela Marrero egy bronx-i bíróságon mondta el, hogy vőlegénye egy nappal halála előtt, szerdán azt mondta neki: szeretne még egy gyereket menyasszonyától.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A 31 éves Johnny Quintana csütörtökön hunyt el hirtelen - szívrohamban. Ezután az asszonynak csupán 36 órája maradt, hogy mintát szerezzen elhunyt élettársa spermájából. Ehhez azonban bírósági engedélyt kellett kapnia, mivel nem a nő és a férfi nem voltak összeházasodva: a hivatalos papírokat csupán néhány órával azelőtt szerezte meg, mielőtt a "megtermékenyítési határidő" lejárt volna.

    A bírósági végzés megszerzése után az egyik bronx-i spermabank alkalmazottai szinte rohantak abba az egészségügyi központba, ahol a vőlegény holtteste volt. Végül sikerült spermamintát levenni, így Marrerónak lehet újabb gyereke, ugyanis a párnak már van egy közös, két éves kisfia.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.04.19 14:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megtermékenyítés segítséggel: milyen módszerek léteznek?

    A párkapcsolatok 15-20 százalékában figyelhető meg, hogy minden próbálkozás ellenére sikertelen a gyermeknemzés. Amikor felmerül a fertilitási problémák valamelyike, hetekig tartó vizsgálatok után derülhet fény arra, hogy pontosan melyik az a beavatkozás, amely az egyéni eredmények alapján alkalmazható.

    Hogyan működik a spermabank?

    A spermabank olyan intézet, ahol a hímivarsejteket lefagyasztják és fagyasztva tárolják későbbi felhasználás céljából. Spermabankhoz fordulhatunk akkor is, ha az andrológiai vizsgálat a férfi partnernél nem igazol hímivarsejtet. Ekkor a donoroktól kapott spermiumot használhatjuk fel.

    Hazánkban az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

    Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam - mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatornán.

    Az apa alkoholfogyasztása is károsítja a magzatot

    Az apa alkoholfogyasztása is károsítja a magzatot, nemcsak az anyáé - állapították meg állatkísérleteik során dél-koreai kutatók.

    A meddőség társadalmi méretű kérdés

    Bűnnek, büntetésnek, sorscsapásnak tartották valaha. Ma is sokan fogyatékosságként, betegségként élik meg a meddőséget, olyan hibaként, amelyet titkolni, szégyellni kell.

    Halott férje spermájáért perel

    A bíróságtól kéri egy 39 éves özvegy, hogy felhasználhassa nemrég meghalt férjének lefagyasztott spermáját Franciaországban. Az ügyészség szerint azonban a spermabank és a férj megállapodása alapján ehhez nincs joga.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.