mesterséges megtermékenyítés

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónap múlva leszek 40 éves, kisbabát szeretnénk, másfél éve próbálkozunk párommal. Héten derült ki, hogy az egyik petevezeték nem átjárható. Mesterséges megtermékenyítést javasoltak. Mivel májbetegségem van, autoimmun hepatitis (ANA +++), a hormonális kezelés miatt aggódom. Érdemes lenne előbb várni, és a szimpatikusabb természetes módon teherbe esni, megpróbálni laparoszkopos műtéttel a petevezetőt átjárhatóvá tenni? Az AMH értékem 1,18. Köszönettel, Móni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a babaprojekt témában

Kedves Kérdező! Életkora miatt az IVF ad magasabb valószínűséget a teherbeeséshez. Saját döntése persze lehet az, hogy mégis megpróbálni a műtétet - ami egyébként nagyon sok értékes információt is hordozna - és valameddig próbálkozni természetes úton. Ezen idő alatt komplettálni lehet a meddőségi kivizsgálást is. Üdvözlettel: Dr. Tekse István Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. december 20., 19:19; Megválaszolva: 2021. január 03., 21:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?