• Ön is segítheti a beteg gyermekek gyógyulását adója 1 százalékával

    Szerző: Fekete János - a Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány alapítója

    Alapítványunk, a Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány 1991-es alapítása óta több, mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet - orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel és egyéb eszközökkel.

    Gyermekeinkért '91 AlapítványÉvek óta kiemelt hangsúlyt helyezünk a hátrányos helyzetben lévő kistelepülések támogatására – elsősorban a védőnői szolgálatokon keresztül -, hiszen ezekbe a régiókba szinte alig jut el más támogatás. Azonban a gyermekek egészségi állapotának megállapításához szükségük van csecsemő és gyermek hallásvizsgáló készülékekre, mérlegekre, sokszor alapfelszereltségre is.

    2017-ben több, mint 200 védőnői szolgálat pályázott hozzánk támogatásért.

    Alapítványunk 25 éve teljes mértékben lelkes civilek által működtetett szervezet. Az alapítók, mint szülők, maguk is átélték gyermekeikkel a kórházi ápolást igénylő súlyosabb betegségeket. Ekkor döntötték el, kell a civil segítség.

    A legszerényebb támogatás is számít!

    Nálunk ez azt jelenti, hogy mind a hozzánk beérkező SZJA 1%-ot, mind a pénzbeli és tárgyi adományokat 100%-ban, ténylegesen a gyógyításra és az egészségmegőrzésre fordítjuk. Alapítványunk működésére sem az adományokból, sem az 1%-ból nem fordítunk.

    Kérjük, adja a Gyermekeinkért ’91 Alapítványnak adója 1%-át!

    Gyermekeinkért ’91 Alapítvány
    • Cím: 1037 Budapest, Bokor utca 2-4.
    • Telefon / Fax: +36 1 2501231
    • Email: [email protected]
    • Nyilvántartásba vételi szám: 2685
    • Adószám: 19700478-2-41
    • Bankszámlaszám: K&H Bank 10401055-50526655-65721001
    • Mert orvosi műszerekkel, diagnosztikai eszközökkel, kórházi osztályok felújításával segítettük több gyermekegészségügyi intézmény gyógyító munkáját (pl. Tűzoltó utcai Gyermekklinika, I. sz. Gyermekklinika, Budai Gyermekkórház). Alapítványunkon keresztül – a ’90-es években - kapott először a Tűzoltó utcai Gyermekklinika életmentő lélegeztető gépet, korszerű inkubátort, mobil röntgent, azóta számos gyermek életét megmentve.

    • Mert nem csupán a beteg gyermekek meggyógyítása a cél, hanem az egészségmegőrzés, a szűrővizsgálatok támogatása is: pl. a védőnői szolgálatok műszerezettségének, a gyermekorvosi rendelők eszközállományának fejlesztése (hallásvizsgáló készülékek, csecsemő légzésfigyelők, magzati szívhang hallgatók, látásélesség és térlátás vizsgáló).

    • Mert tudjuk, hogy a vidéki kis települések védőnői szolgálatának épp olyan fontos egy működő, korszerű hallás vizsgáló, vagy egy néhány tízezer forintos légzésfigyelő, mint egy budapesti kórháznak egy milliós új inkubátor. Támogatásaink eljutottak többek között: Budapest 3. kerület, Görcsöny, Pilisszentlászló, Mocsa, Árpádhalom, Szentes, Szentendre, Jászszentandrás, Felsődobsza, Litke, Gyúró, Kenyeri, Lad, Mezőhegyes, Somogyvámos, Tompa, Hosszúpályi, Perkupa, Szűgy, Simonfa, Lácacseke, Jászkisér, Kübekháza településekre.

    • Mert szoros szakmai kapcsolatban vagyunk olyan gyermekegészségügyi intézménnyel, mint a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, ahol napi 12 órás rendeléssel és 24 órás házhoz hívható ügyelettel látják el a beteg gyermekeket például asztmás, allergiás betegség esetén.

    Adószámunk: 19700478-2-41

    TEGYÜNK EGYÜTT GYERMEKEINK JÖVŐJÉÉRT, MERT
    MINDEN GYERMEK MEGÉRDEMLI AZ EGÉSZSÉGET!

    (Fekete János - a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány alapítója)

    Legutóbb frissült: 2018.02.01 13:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny? 82 800 Ft járhat Önnek

    Közeledik az szja-bevallás időszaka. Tudta? Adókedvezményt a kormányrendeletben meghatározott betegségek esetén, alanyi jogon lehet igénybe venni - ilyen például a cukorbetegség, gluténérzékenység vagy a laktózintolerancia.

    Színes festmények a kórházak falain, így könnyebb a gyógyulás

    Hónapokig rideg, zöld és fehér falak között gyógyulni nem egyszerű feladat. Ezen szeretne könnyíteni egy magyar és egy svájci alapítvány, amelyek együttes erővel színes festményekkel díszítették a kórházak falait, és ezzel szó szerint is egy kis színt vittek a gyógyuló gyerekek hétköznapjaiba.

    Támaszadó Szolgálat

    A Támaszadó Szolgálat májusi programja.

    Jótékony klikkelés - internetes jótékonysági akció

    Jótékonysági akciót indít hétfőtől a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu: a csoport tagjai minden portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónapban kiválasztott alapítványnak.

    Csaknem 500 professzionális betegágyat kap 11 magyar kórház

    Hat vidéki és öt fővárosi intézmény összesen 481 olyan professzionális kórházi ágyat kap adományként, amelyek elektronikusan állíthatóak, mozgathatóak, amelyekben gyorsabb a gyógyulás.

    Új rohamkocsit kapott a koraszülött mentőszolgálat

    21 millió forint értékű, korszerűen felszerelt rohamkocsit kapott a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítvány a Budapest Banktól csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.