Alapítvány téma

Ön is segítheti a beteg gyermekek gyógyulását adója 1 százalékával

Fekete János - a Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány alapítója

Alapítványunk a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány az 1991-es alapítása óta több mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet. Orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel, egyéb eszközökkel.

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a moszkvai Győztesek versenyén

MTI

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a Győztesek versenye elnevezésű nemzetközi sportvetélkedőn, amely vasárnap zárult Moszkvában.

Ma van az autizmus világnapja

MTI

Az idén is kékre világítják a Parlament kupoláját az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kezdeményezésére ma, az autizmus világnapján, amelynek alkalmából az ország több mint 20 pontján tartanak rendezvényeket. A világnap célja, hogy a figyelem az autizmusra, az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon.

Daganatos betegségekkel küzdők betegszervezetei

WEBBeteg

A kórházak, műtétek és protokollok útvesztőjében, a családtagok érzelmi labirintusaiban a betegek gyakran érzik, hogy magukra maradtak a betegséggel. A betegszervezetek, betegklubok képesek védett környezetet biztosítani ahhoz, hogy a betegségekkel küzdők őszintén tudjanak beszélni érzelmeikről, tapasztalataikról, és félelmeikről.

Színes festmények a kórházak falain, így könnyebb a gyógyulás

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró

Hónapokig rideg, zöld és fehér falak között gyógyulni nem egyszerű feladat. Ezen szeretne könnyíteni egy magyar és egy svájci alapítvány, amelyek együttes erővel színes festményekkel díszítették a kórházak falait, és ezzel szó szerint is egy kis színt vittek a gyógyuló gyerekek hétköznapjaiba.

Támaszadó Szolgálat

WEBBeteg

A Támaszadó Szolgálat májusi programja.

Tündérország - Egy óvoda cukorbeteg és táplálékallergiás gyermekeknek

Tündérország Cukorbeteg Gyermekekért Alapítvány

Magyarországon mintegy 1500, 3 és 6 év közötti cukorbeteg gyermek él, egy részük valamilyen táplálékallergiától is szenved.

Jótékony klikkelés - internetes jótékonysági akció

MTI

Jótékonysági akciót indít hétfőtől a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu: a csoport tagjai minden portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónapban kiválasztott alapítványnak.

Csaknem 500 professzionális betegágyat kap 11 magyar kórház

Független Hírügynökség

Hat vidéki és öt fővárosi intézmény összesen 481 olyan professzionális kórházi ágyat kap adományként, amelyek elektronikusan állíthatóak, mozgathatóak, amelyekben gyorsabb a gyógyulás.

Új rohamkocsit kapott a koraszülött mentőszolgálat

Független Hírügynökség

21 millió forint értékű, korszerűen felszerelt rohamkocsit kapott a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítvány a Budapest Banktól csütörtökön.