Minden tüsszentésére kificamodik a válla

MTI
megjelent:

Minden tüsszentésére kificamodik egy 20 éves brit nő válla, és minden alkalommal mehet a kórházba, hogy helyrerakják.

Lauren Harry a Walesben élő nő neve, eddig a napi rekordja húsz vállficam volt, és még csak nem is nátha idején. Elég ugyanis egy köhintés, egy botlás, vagy vezetés közben egy fekvő rendőr miatt zökkenés, hogy a nő válla kiugorjon. A múlt hét egész jól telt: csak négyszer "tüsszentette ki" a vállát, és ennyiszer kellett orvoshoz mennie, hogy helyre tegyék.

Harrynek az orvosok szerint Ehlers-Danlos kórja van, olyan genetikai eredetű betegsége, amely miatt túl gyenge a kollagénje, az a fehérje, amely az izmok, ízületek, inak, porcok, szalagok és csontozat természetes összetevője és összetartója.

Harrynél 11 évesen jelentkeztek a kór tünetei: fájlalta lábait, de azt mondták neki, hogy ez csak a növés miatt van. 15 esztendősen azután elesett, megsérült a válla, az ízületei azóta rakoncátlankodnak.

Nemcsak a vállainak, hanem térdeinek, ujjainak ízületei is rendkívül könnyen kificamodnak. Szinte állandó fájdalmai ellenére nem nyilváníttatta magát rokkantnak, normális életet akar élni. Egy gyorsétteremben kapott munkát.

Ha dolgozom, nem törődöm a fájdalommal, ugyanúgy teszem a dolgom. A többiek miattam nem mehetnek betegszabadságra, mert azt mondják nekik, hogy nézd Laurent, neki sokkal nehezebb, mégis csinálja! - mondta mosolyogva a brit Metro újságnak hozzátéve, hogy emiatt nem neheztel rá egy kollégája sem, és igen jól bánnak vele, még széket is kerítenek alá, ha végképp nem bír már állni.

- Igazából csak az autós ablaknál tudok dolgozni, felvenni a rendeléseket és elvenni a pénzt, mert allergiám is van, nem bírom a mogyorót és a szezámmagot.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.