Autista foglalkoztató Csókakőn

Független Hírügynökség
megjelent:

Autistáknak adtak át foglalkoztatót szerdán a Fejér megyei Csókakőn. Az épület és a hozzá tartozó terület 24 autista és megváltozott munkaképességű fiatalnak ad munkát. A foglalkoztató egy 300 millió forintból létesülő autista farm része.

Az országban Miskolcon és Karácsondon épült még Autifarm, de jelenleg Miskolcon és Csókakőn működik csak. A 710 négyzetméteres épületben két foglalkoztató, két oktató szoba, konyha és szociális helyiségek vannak. Szövéssel, virágkötészettel, ajándéktárgyak készítésével foglalkoznak a fiatalok, a ház melletti területen növényt termesztenek, de a ház takarítása is az ő feladatuk.

A foglalkoztató jelenleg 24, de januártól már 50 fiatalnak biztosít munkát. Az épület a beruházás első ütemeként 92 millió forintból valósult meg. Már épül a második ütem részeként egy lakóotthon, amelyben 12 fiatal élhet majd. A farm teljes költsége 300 millió forint.

A harmadik ütemben további 400 millió forintból egy oktatási centrum valósul meg, a speciális képzést igénylők számára - mondta a Független Hírügynökségnek a beruházást végző, és a farmot működtető Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete elnöke, Pásztor Viktor Istvánné.

A csókakői Autifarm egy országos program részeként jött létre. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Ifjúsági Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint cégek, alapítványok támogatásával ezen kívül Miskolcon és Karácsondon jött létre farm. A karácsondi még nem üzemel.

A három farm összesen 106 embernek ad munkát a tervek szerint. A cél az autizmussal élők társadalmi integrációjának elősegítése.

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Orémuszné Kertész Tímea, pszichológus
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.