• Fertőzéseket terjeszthetnek a vizes homokzsákok

    Szerző: MTI

    Az árvíz elleni védekezés során felhasznált, homokkal töltött zsákok, amelyek a vízzel is érintkeztek, komoly fertőzésveszélyt jelentenek. A későbbiekben sem a zsákok, sem a homok nem használható fel újra - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    Az átázott homokot egy erre a célra kijelölt helyen kell gyűjteni, és csak teljes kiszáradás után lehet építkezéshez felhasználni.

    Hirdetés

      Fertőzésveszély és megelőzés


    Árvíz idején jelentősen megnőhet az enterális fertőzések kialakulásának (hastífusz, szalmonella, hepatitisz A-vírus, Calici-vírus) lehetősége. Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés >>

    Játszótereken, homokozókban, egyéb olyan területeken, ahol a homok közvetlenül emberi bőrfelülettel érintkezik, a fertőzöttnek minősülő homokot tilos alkalmazni - olvasható a közleményben.

    Emellett a kiürített homokzsákokat élelmiszerek - burgonya, zöldségek, alma - gyűjtésére, tárolására szintén tilos felhasználni.

    A kiszárított homokzsák hulladékok, építési törmelékek gyűjtésére, tárolására alkalmazható - közölte az ÁNTSZ.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A tisztiorvosi szolgálat felhívja a figyelmet a vízzel nem érintkezett, száraz homokzsákokkal és homokkal kapcsolatos teendőkre is: a homokzsákokból a homokot lehetőleg vízzel nem átázott, száraz talajra kell kiüríteni.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.05.26 08:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

    Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

    Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.