Csehországban is megjelent a majomhimlő

MTI
megjelent:

Csehországban is regisztrálták az első majomhimlővel fertőzött beteget, aki egy május eleji antwerpeni fesztiválról utazott vissza Prágába, és csak hazatérése után jelentkeztek rajta a betegség tünetei - jelentették be cseh tisztségviselők.

A Belgiumból hazatérő nőt a cseh főváros központi katonai kórházban kezelik - erősítette meg Pavel Dlouhy, a Cseh Infektológus Társaság (SIL) vezetője.

A cseh nemzeti közegészségügyi intézet (SZU) közleménye szerint három csehországi személyt teszteltek majomhimlő-fertőzéssel, és egyikük tesztje valóban pozitív lett, bár a vizsgálat végleges eredményére jövő hétig még várni kell.

A két másik személy negatív teszteredményét is tovább vizsgálják

A szlovén egészségügyi hatóságok szintén kedden jelentették be Ljubljanában, hogy regisztrálták az első fertőzést az országban. A szlovén férfi, aki a Kanári-szigetekről tért haza, a majomhimlő gyengébb, nyugat-afrikai változatát kapta el, ezért nem kellett kórházba szállítani a vizsgálat után - hangsúlyozta Mario Fafangel, a szlovéniai fertőzőbetegségek központjának vezetője.

Tudástár Majomhimlő - Kérdések és válaszok

(MTI)

Frissítve: 2022.05.25. 10:06, Megjelent: 2022.05.25. 10:06
Címkék: Majomhimlő téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.