Megérkeztek a hétvégi adatok: 202 új fertőzött, elhunyt 9 beteg

WEBBeteg összeállítás
megjelent:

A hétvégén összesen 202 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 630 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 9 beteg, így az elhunytak száma 29 959 főre emelkedett.

Jelenleg 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 42 097 főre csökkent.

A beoltottak száma 5 411 431 fő (azaz hétvégén mintegy 22 ezerrel nőtt az oltottak száma), közülük 4 491 113 fő már a második oltását is megkapta, ez a szám hozzávetőlegesen 130 ezerrel emelkedett a pénteki adatokhoz képest. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni az oltásra, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a eeszt.gov.hu honlapon.

Oltottak aránya Magyarországon
Mindkét dózissal beoltottak aránya országonként

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

A járvány a világban és Európában

Világszinten tegnap 295 761 esetet regisztráltak, és 6263-an vesztették életüket, elsősorban Indiában és Dél-Amerikában (Brazilia, Kolumbia) különösen magasak az esetszámok a worldometers.info adatai alapján.

Európában Nagy-Britanniában azonosították a legtöbb új fertőzöttet egy nap alatt, 9284 főt, ugyanakkor az elhunytak száma továbbra is alacsony, 6 fertőzött vesztette életét. A magyar turisták által is gyakran látogatott országok közül Törökországban a legaktívabb a koronavírus-járvány, ahol 5091 fővel nőtt a fertőzöttek száma.

(WEBBeteg/Koronavírus Sajtóközpont)

COVID-19 fontos tudnivalók

Cikkajánló

COVID-19
A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni talán lehet a betegséget.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.